• Načítám...
>

Víme, za kolik nabízí bydlení Sandra v Praze 11

  • 22. dubna 2024,
  • 15:50,
  • PRAHA 11,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Bývalá ubytovna v Praze 11 se před očima mění k nepoznání. Kdysi postrach okolí bude brzo snovou adresou.  Městská část Praha 11 už také zveřejnila nájemné, které zde budou noví obyvatelé platit. Bydlení tu nově najdou všichni ti, kteří ho potřebují nejvíc. 

"Rada už v minulosti odhlasovala 4 skupiny. Jedná se o veřejný zájem, sociální byty, byty pro seniory a takzvané startovací byty pro mladé rodiny. To je do věku 36 let," připomněl Josef Kocourek, radní pro bydlení Městské části Praha 11. 

 Jedenáctka už v minulosti také představila přesně daná pravidla pro přidělení těch ubytovacích jednotek a nově také zveřejnila ceny nájmu. 

"A ta výše je u sociálních bytů 230 korun za metr čtvereční a u ostatních za 260 korun za metr čtvereční. Je třeba ale počítat ještě s poplatky a energiemi. Můj odhad je v tuto chvíli zhruba 5 tisíc korun. Ale ještě se pracuje na tom, aby se to specifikovalo. Ale bude tady třeba recepce," dodal radní Kocourek.

A nejen recepce, lidé mohou počítat i dalšími službami spojené s bydlením. K dispozici jsou ubytovací jednotky od 2+kk až po 4+kk s rozlohou téměř 90 metrů čtverečních. 

"A úplně na vrcholu ve 20. nadzemním podlaží jsou 2 apartmány se 126 metry čtverečními. Ty ale půjdou do veřejné soutěže, protože to není klasické bydlení na sídlišti," prozradil Josef Kocourek. 

Jedenáctá pražská městská část už před pár měsíci rozhodla o vytvoření komise, jejímž úkolem bude vedení Prahy 11 doporučit obsazení jednotek. Jelikož ve spodní části Sandry budou sídlit některé odbory radnice, budova bude kolaudována po částech. Na dohled od Sandry by měl výhledově vzniknout parkovací dům. 

"Historie Sandry je docela bohatá. Byla tady totiž ubytovna takzvaných agenturních pracovníků a s tím spojená veškerá negativní aktivita. Předpokládáme, že tenhle stav se už nevrátí, když tu budou bydlet řádní obyvatelé Prahy 11 a v 70 jednotkách i občané Prahy," zdůraznil radní městské části. 

 Noví nájemníci by se sem mohli začít stěhovat na konci letošního léta nebo v průběhu letošního podzimu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu