• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 si vyrazili na kole

  • 22. dubna 2024,
  • 17:54,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Senioři z Jižního Města opět nasedli do cyklistického sedla a pořádně dupli do pedálů. Neodradilo je ani chladné aprílové počasí. Tentokrát je čekal třiapadesátikilometrový výlet směrem na Závist. Akce pro seniory včetně této tradičně podporuje městská část Praha 11. Senioři se takto schází každý měsíc a na kole vyráží po Praze a okolí anebo když je třeba, nasednou na vlak, aby se mohli podívat ještě dál. Většinou využívají moderní elektrokola, ale najdou se mezi nimi i ti, kteří se spoléhají na vlastní síly. Někteří z nich pak mají ještě docela stará silniční kola.

Reklama

Další cyklojízdy na Jižním Městě se zúčastnila početná skupinka seniorů, kterou tentokrát čekal třiapadesátikilometrový výlet směrem na Závist.

"Jezdíme každý měsíc, zpravidla koncem měsíce, zavedli jsme i první novoroční jízdu, takže jezdíme třináctkrát za rok a samozřejmě nás to baví, protože je to taková společenská akce. Snažíme se poznávat nová místa, aby se ty výlety neopakovaly," řekl Jiří Paukner - cyklista senior.

Aktivní seniory většinou na moderních a pohodlných elektrokolech neodradilo ani chladné počasí.

"Všichni jsou vybavení jednak na zimu a samozřejmě každý má nějakou pláštěnku nebo dostatek oblečení, abychom to zvládli, tak jsme zvyklí jezdit celý rok," řekl Jiří Paukner - cyklista senior.

Tradiční cyklojízdy pro seniory z Jižního Města hrdě podporuje i městská část Praha 11.

"My jsme moc rádi, že ta aktivita pravidelná každoměsíční tady existuje, funguje to tady asi 5 let, paní Holubová z Jihoměstské sociální se domluvila s jednou paní asi před 5 lety na tom, že by se pořádaly cyklistické výlety, je to tedy aktivita, která probíhá i díky panu inženýru Pauknerovi a ty výlety stojí za to," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

Senioři se na kolech podívají nejen po Praze a okolí, ale když je třeba, nasednou klidně i na vlak, aby mohli navštívit i vzdálenější místa. Praha 11 obecně podporuje celou řadu aktivit pro seniory. Podrobnosti o akcích najdete ve zpravodaji městské části.

"Informace nejen o cyklovýletech, ale i o dalších akcích jsou pravidelně v každém Klíči, je tam dvoustrana s mnoha akcemi a jsme nadšení, že tolik akcí pro seniory se tu pořádá. Mimochodem teď se blíží 25. hry pro seniory, které budou opět v areálu Mezi Domy," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

Senioři si další cyklojízdu jak se patří užili, nezabránilo jim v tom ani nepříznivé počasí. Koneckonců cesta s partou kamarádů, sluníčko a výhledy do krajiny s cyklistického sedla za trochu toho studeného větru ve tvářích jistě stála za to. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu