• Načítám...
>

Děti z ekoškolky Na Děkance oslavily Den Země výstavou

  • 23. dubna 2024,
  • 8:32,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Mateřské a základní školy v Praze 2 patří dlouhodobě mezi nejvyhledávanější v metropoli. Velkou zásluhu na tom mají zejména ředitelky a ředitelé, kteří do svých týmů vybírají kvalitní pedagogy a společně připravují ty nejlepší vzdělávací programy. Výjimkou není ani Mateřská škola Na Děkance, která sídlí blízko Botanické zahrady, Vyšehradu a daleko to nemá ani na nábřeží Vltavy.

Reklama

Radnice Prahy 2 hostí výstavu obrázků stromů, které u příležitosti Dne země namalovaly děti z Mateřské školy Na Děkance. Školka, která sídlí nedaleko Botanické zahrady, se totiž dlouhodobě zaměřuje na ekologické programy.

,,Děti si s těmi stromy vlastně povídají celý rok, během všech čtyř ročních období, skládají jim básničky, zdobí je různě, takže jsme se rozhodli využít toho, že ty děti s těmi stromy celý rok pracují a vytvořit podle toho obrázky," popisovala Renata Šustrová, koodinátorka environmentální výchovy při ZŠ Na děkance.

,,Je to bezvadné, že je to v den, kdy je Den Země, 22. dubna a my tady můžeme mít vernisáž takovéto výstavy. Je strašně hezké učit ty děti vztah k přírodě, protože my té planetě někdy nic nedáváme zadarmo," řekl Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Mateřská škola Na Děkance patří k nejvyhledávanějším v metropoli. Za svůj sportovně ekologický program a vedení ke zdravému životnímu stylu drží už devět let titul Ekoškola.

,,V té ekoškolce jsou 4 témata. Pro školky je to jídlo, voda, odpady a prostředí a tento rok zrovna máme prostředí, proto jsme se také zaměřili na ty stromy," doplnila Šustrová.

Mateřská škola Na Děkance je zároveň první mateřskou školou, kam bude docházet pes. Konkrétně tahle pětiměsíční fenka Nutella.

,,Nutella jednou bude vodící pejsek pro nevidomé lidi. Je ve školce s dětmi z toho důvodu, že jsem si jí vzala jako dobrovolník, tím pádem chodí se mnou do práce a má to tu výhodu, že ten pejsek se musí socializovat, zvyknout si na všechny možné ruchy, soustředit se i v tom ruchu a tím jí to pomůže i pro ten budoucí výcvik," vysvětlovala Klára Biemannová, učitelka z mateřské školy Na Děkance a zároveň dobrovolnice předvýchovy vodících psů nadačního fondu Mathilda.

"Myslím si, že je to moc hezké, protože si ty děti zvykají na to žití s tím pejskem," zakončil starosta Prahy 2, Jan Korseska (ODS).

Projekt socializace budoucího vodícího psa pomohla prosadit a zrealizovat zdejší učitelka Klára Biemannová, která je dočasnou majitelkou fenky a současně dobrovolnicí nadačního fondu Mathilda. Ten se od roku 2010 věnuje podpoře osob s těžkým zrakovým postižením a také výcviku vodících psů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu