• Načítám...
>

Stovky běžců podpořily projekt Zoo Praha

  • 28. dubna 2019,
  • 17:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Stovky běžců zavítaly na závod Běh pro zoo. Ten pořádá Studentský spolek Drosophila s podporou Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Jeho cílem je podpořit projekt ZOO Praha „Pomáháme jim přežít".

Reklama

Už popáté se v Praze konal Běh pro zoo pořádaný studentským spolkem Drosophila. Na více než 600 běžců čekala trať o délce 5 nebo 10 km a nechyběly ani kratší vzdálenosti určené dětem.

"Před 5 lety vznikl spolek Drosophila a říkali jsme si, že by to chtělo udělat běh. Já jsem závodně běhal a kolegové také měli ke sportu velmi blízko, tak jsme si říkali, že uděláme nějaký běh a propojíme pedagogickou fakultu a Zoo Praha. Povedlo se nám to díky tomuto běhu, který Zoo Praha organizovala společně s námi," řekl Michal Burian, organizátor.

Podobně jako v předchozích letech byl výtěžek z tohoto závodu věnován na projekt Pomáháme jim přežít.

"Výtěžek z toho běhu, který pro nás organizuje studentský spolek Drosophila, jde na ochranu biodiverzity - ohrožených druhů. Na ty projekty, které děláme pro koně převalského, divoké velbloudy, gaviály, gorily a tak dále. My jsme velmi rádi, že ten běh je, ale také spatřuji velikou hodnotu v tom, že ho neorganizujeme sami, ale že to dělají dobrovolníci, kteří do toho investují svůj čas a energii," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Závod odstartoval ředitel pražské Zoologické zahrady a mezi běžci byl také např. náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

"Já se těším moc, protože běhám rád, běhání je taková krásná věc, k tomu sportu nic nepotřebujete, jen si vezmete pohodlnou obuv a můžete kdykoliv a kdekoliv vyběhnout, ať jste doma, na služební cestě nebo na dovolené a ten běh pro zoologickou zahradu má ještě tu nadstavbu toho, že ten výtěžek z toho jde na podporu projektů, které Zoologická zahrada trvale podporuje," řekl Petr Hlubuček.

Celkem bylo na podporu projektu Zoo Praha pod názvem Pomáháme jim přežít vybráno 137 tisíc 250 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu