• Načítám...
>

Lidé bez domova očkovali a čipovali svoje psi

  • 19. ledna 2018,
  • 20:59,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Očipovat a naočkovat svého psa proti vzteklině ale i chorobám mohli lidé bez domova. Centrum sociálních služeb Praha tuto akci pořádalo už po šesté a mezi bezdomovci je o ní čím dál větší zájem.

Reklama

V areálu noclehárny v Michli očkovalo a čipovalo Centrum sociálních služeb psy patřící lidem bez domova.

"Dnes uskutečňujeme další bezplatné očkování a čipování psů lidí bez domova. Zaměřujeme se na ochranu jak lidí bez domova, jejich psů, tak zároveň občanů v Praze. Všichni psi budou očipováni, zaregistrováni, očkováni proti vzteklině a infekčním chorobám," řekla Ludmila Tomešová, zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha.

"Očkujeme proti vzteklině, protože ta je povinná, používám vakcínu, která je na 3 roky a pak jim ještě dáváme na infekční nemoci, takže např. na hepatitidu a parvovirózu, protože to jsou nemoci, které jsou nebezpečné pro ty pejsky," řekla Martina Načeradská, zvěrolékařka.

I když se jedná o psy lidí bez domova, jsou podle veterinářky většinou ve výborném zdravotním stavu. Čipy, které psi dostanou, pomůžou při jejich zatoulání. Mají ale i řadu jiných výhod.

"Já je čipuji, protože aspoň budeme vědět, jaký pes dostal jaké očkování. Mohu se podívat do naší databáze a říct, že tento pejsek byl očkovaný tento den minulý rok nebo podobně. Navíc v Praze je čipování povinné od půl roku věku, takže pro ně je to vlastně super, že my jim je načipujeme a zároveň víme, proti čemu jsou očkovaní," řekla Martina Načeradská.

K michelské noclehárně přišli na dvě desítky lidí bez domova se svými mazlíčky. Zájem o očkování mezi nimi stoupá.

"Dnes probíhá šestá akce bezplatného čipování a očkování psů lidí bez domova a s každou další akcí máme čím dál více zájemců. Už se to rozneslo mezi těmi lidmi bez domova," řekla Ludmila Tomešová.

"To očkování je poměrně drahé, takže pro ně je to veliká pomoc, když něco takového zorganizujeme a i dnes nám to několikrát řekli, jak jsou nadšení a šťastní, že to děláme. Mě to hrozně baví," řekla Martina Načeradská.

Centrum sociálních služeb Praha bude s očkováním a čipováním psů pokračovat i nadále. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu