• Načítám...
>

Praha hostila ME žen v halovém pozemním hokeji

  • 21. ledna 2018,
  • 23:20,
  • PRAHA,
  • Milan Řepka

Praha o víkendu hostila Mistrovství Evropy žen v halovém pozemním hokeji. Šampionátu se účastnilo celkem 8 nejlepších evropských týmů.

Reklama

Sparta Arena Podvinný mlýn Praha byla o víkendu dějištěm ME žen v halovém pozemním hokeji a ČR byla na mistrovství zastoupena naším nejlepším ženským výběrem. 

"Praha už je v kalendáři Evropské federace dobře zapsaná. Máme tady během posledních 6 let třetí mistrovství. Byly tady ženy v roce 2014, v roce 2016 muži a teď, v roce 2018, opět ženy. Určitě je dobré, že ten top hokej jezdí sem k nám do ČR," řekl Petr Troníček, trenér české mužské reprezentace pozemního hokeje.

České lvice prošly na tento evropský šampionát velmi tvrdou přípravou, která trvala více než rok. Na atletickém oválu denně naběhaly kilometry, strávily hodiny v posilovně a vystřílely stovky balonků na hřišti. Musely trénovat pozdě v noci, protože haly byly obsazené do pozdních večerních hodin. Jinými slovy - žádná sranda. Ale o to větší nasazení a chuť odehrát poctivé a dobré zápasy na pražském ME. 

"Příprava byla docela složitá, protože jsme měly tréninky skoro každý den. Pondělí, středa pátek. Spíše jsme to měly individuální, ale alespoň třikrát týdně jsme chodily do posilovny a jednou týdně jsme se scházely s týmem dohromady. K tomu samozřejmě ještě klubové tréninky, takže v podstatě skoro každý den. Posledních pár měsíců to tedy bylo vcelku náročné," řekla Renata Capouchová, útočník české ženské reprezentace pozemního hokeje. 

"Hráči musí obětovat víkendy, někdy i večerní čas, kdy musí jít na společný trénink, protože jsme všichni amatéři, nejsme za to placeni a děláme ten sport vlastně po práci," řekl Petr Troníček.

"Jak je připraven český tým?"

"Já doufám, že skvěle. Že začátek bylo jen takové škobrtnutí, kdy jsme spíše nebyly koncentrované, než že bychom nebyly přípravné. My jsme myslím připravené více než kdy jindy a řekla bych, že to bude jen o našich hlavách, jestli to dotáhneme do vítězného konce," řekla Adéla Lehovcová, kapitánka české ženské reprezentace pozemního hokeje.

České lvice jednoznačně ukázaly, že mají kuráž, odvahu a velké srdce a jejich 4. místo na ME v halovém pozemním hokeji je nejen skvělým úspěchem ale i závazkem pro halové MS, kam pojedou už za 14 dní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu