• Načítám...
>

Fyzické testy vojáků a policistů nejsou jednoduché

  • 8. března 2018,
  • 12:21,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Otestovat svojí fyzickou zdatnost a poměřit síly s ostatními mohli pražané na Army Testu, který byl připraven v Atletické hale Otakara Jandery. Mezi hosty nechyběli ani zástupci magistrátu hl. m. Prahy. Výzvu přijali i redaktoři jednotlivých médií.

Reklama

Zdvihy na hrazdě, sedy-lehy, kliky, dřepy u zdi a běh na 12 minut. To vše si vyzkoušeli účastníci army testu v Atletické hale Otakara Jandery. Běžně tyto disciplíny trénují profesionální vojáci. Cílej organizátorů totiž bylo přesvědčit co nejvíce Pražanů, aby se více věnovali zdravému pohybu.

"Chceme, aby si za 10 let 10% populace tento test dalo, což je taková naše vize. Doufáme, že si toho brzy všimnou zdravotní pojišťovny a budou nějak motivovat své pojištěnce k tomu, aby byli zdraví," řekl Ludvík Cimbůrek, armádní instruktor a poradce Generálního štábu AČR.

Projekt podporuje i Magistrát hl. m. Prahy. Výzvu tak přijali i někteří radní. 

"Je to dobrá věc. Alespoň děti vidí co to je a hlavně ozbrojené složky, ať je to armáda nebo policie, na tom většinou ztrácí, na té fyzičce těch dětí," řekl Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy. 

Podle primátorky Adriany Krnáčové je fyzická zdatnost důležitá nejen v osobním životě, ale i v politice. 

"Protože když člověk necvičí své tělo, degraduje mu mozek. Já to vidím na svých kolezích velice často," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

I zde platí pravidlo, že s rostoucím věkem odchází kondice. Proto je důležité se neustále komplexně udržovat. 

"Nejhorší je vždy jednostrannost. To je na těchto testech někdy krásně vidět, když nám vytrvalci trhají rekordy, a za 12 minut běhají 3,5 kilometru, ale na hrazdě udělají 2 shyby," řekl Ludvík Cimbůrek.

Organizátoři si na nezájem účastníků nemohli stěžovat. Teď už nezbývá, než se připravit na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu