Soukromníci zbrojili na parlamentní volby

  • 12. června 2017,
  • 23:10

V Praze v Paláci Charitas se uskutečnil devátý republikový sněm Strany soukromníků České republiky. Ten měl stranu připravit na parlamentní volby. Do nich Soukromníci půjdou společně s ODS.

Reklama

Šikana soukromníků a drobných živnostníků ze strany státu a snaha o jejich likvidaci. To je hlavní motiv boje strany Soukromníků České republiky proti současné vládnoucí politické garnituře. Programovou výzbroj do předvolebního klání, které bude strana Soukromníků absolvovat společně s ODS, řešil devátý republikový sněm. 

,,Dnes, co se děje, tak ta represe, pokuty, šmírování je tak obrovské, že to nebylo ani za komunismu. To je to, co jsem tady říkal, a proto jsem vyzval delegáty, aby proti tomu bojovali," řekl Ivo Valenta, senátor, podporovatel SsČR. 

Malí a střední podnikatelé jsou přitom největšími zaměstnavateli. Jejich omezení či likvidace může tedy znamenat problémy se zaměstnaností a zvýšené problémy státu na sociálních dávkách. Tak to ale podle představitelů strany Soukromníků a ODS vládní garnitura neuvažuje, protože sleduje úplně jiné zájmy. 

,,Ta vláda je agro-levicová, to už dnes všichni ví, a jako taková bude podporovat pouze velké firmy, velké celky, velké fabriky," řekl Ivo Valenta. 

,,Podíváme-li se na Andreje Babiše a hnutí ANO, ti jednoznačně hájí zájmy pouze velkých podnikatelů a pro ně živnostníci, malí a střední podnikatelé, na kterých ale stojí ekonomika naší země, pro ně jsou to konkurenti," řekl Petr Fiala, předseda ODS.

,,Oni mají rádi pouze zaměstnance, které mohou nějakým způsobem řídit, mohou je ovlivňovat nebo další hromady úředníků, a proto vlastně vymysleli spoustu regulací, spoustu špatných šmírovacích zákonů, aby donutili tyto lidi zanechat podnikání," řekl Ivo Valenta.

,,Část drobných podnikatelů skončila, část je na hraně a část uvažuje, že skončí. Samozřejmě někteří končí ještě v okamžiku, kdy se na tu hranu nedostali a už nechtějí čekat, co na ně padne dál, takže v době, kdy je nedostatek pracovníků pro montovny a tak dále. Takže odcházejí z podnikání a myslím si, že to bude velký problém až velký průmysl zakolísá, protože vždy, když byla nějaká krize, tak drobné podnikání tuto skulinu vyplňovalo," řekl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR. 

Útoky na malé a střední podnikání nabourávají podle politologických pouček základy demokratického státu.

,,Tito lidé vytvářejí většinu našeho ekonomického výkonu, mají obrovský podíl na tom, jak vypadá naše země, jak vypadá život na venkově, v menších obcí. Pro nás pro všechny je omezování a likvidace živnostníků a drobných podnikatelů nebezpečná, proto my, ODS i strana živnostníků, děláme všechno pro to, abychom zde vytvořili lepší podmínky právě pro drobné živnostníky. Oni nemají žádnou ochranu," řekl Petr Fiala, předseda ODS. 

Společná kandidátka strany ODS a Soukromníků je tedy nadějí na jednotný postup demokratických pravicových stran, které v České republice významně chybí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu