Pražská plynárenská zve na výstavu v Praze 1

  • 7. června 2018,
  • 14:10

Proměny. Tak se jmenuje nová výstava v prostorách Galerie ve Smečkách v Praze 1. Jde o průřez tvorbou umělce Jaroslava Štědry. Lidé budou mít možnost vidět jeho díla do konce června.

Reklama

Polední vánek nebo třeba Letní krajina. To jsou názvy obrazů, které jsou momentálně k vidění v Galerii ve Smečkách v Praze 1. Na výstavu umělce Jaroslava Štědry sem návštěvníky i tentokrát pozvala Pražská plynárenská.

"Já bych především chtěl říci, že je to 63. výstava, kterou pořádá Galerie Smečky, která je zřizována Pražskou plynárenskou. Pan Jaroslav Štědra, to je onen výtvarník, kterého jste tak zmínila v tom úvodu, je současník. Já bych chtěl každého přivítat na této výstavě především proto, že v té podstatě on začal pracovat s portréty a v současné době velmi abstraktně pracuje se světlem a podobně. Já si myslím, že to je součást velice kvalitního českého umění," řekl Pavel Janeček, předseda představenstva Pražské plynárenské.

Výstava v Galerii ve Smečkách autora Jaroslava Štědry představuje průřez jeho tvorbou za posledních 30 let. Na některých obrazech se ale objevují vzpomínky mnohem starší, které sahají až do autorova dětství. Ty se promítly například do díla, které pojmenoval Stodola slámy.

"Já pocházím z malé vesnice a jako děti jsme tam skákali do slámy ve stodole. Mně se to mé mládí promítlo ve snu, tak jsem si říkal, že to musím namalovat," řekl Jaroslav Štědra.

Kromě olejomaleb na plátně mohou lidé v galerii v Praze 1 vidět také skici.

"Podle nich maluji obrazy, protože ten nápad musí člověk vždy nějak zachytit. Když jsem byl malý, tak jsem to maloval rovno z hlavy, ale teď už to asi nemám, jako jsem to míval v mládí," řekl Jaroslav Štědra.

Výstava pod názvem Proměny bude k vidění zde v prostorách Galerie ve Smečkách do 30. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu