Hodinky PRIM se začaly vyrábět před více než 70 lety

  • 3. srpna 2020,
  • 10:51

Hodinky s více než 70letou tradicí, to jsou Hodinky PRIM. Pod rukama zručných hodinářů vznikají v Novém městě nad Metují originální a nadčasové kousky. Ty si můžete prohlédnou třeba i v nové prodejně a showroomu, který tu vznikl.

Reklama

Před více než 70 lety, na podzim roku 1949 se v Novém městě nad Metují otevřel závod pověřený vývojem a později i výrobou náramkových hodinek. Ten dnes známe jako společnost ELTON hodinářská vyrábějící hodinky PRIM.

"První hodinky značky PRIM s názvem Spartak se začaly vyrábět v roce 1954. Od té doby prošla naše společnost samozřejmě vývojem a inovacemi. Mnoho našich zákazníků určitě zná hodinky s názvem Diplomat či Orlík. Naším hlavním posláním a vizí je produkovat tradiční, české, mechanické hodinky. To je to, na čem jsme postaveni, nač jsme pyšní a co chceme do budoucna budovat," konstatoval Milan Kozel generální ředitel společnosti ELTON hodinářská, a.s.

Do dnešního dne hodináři v Novém městě nad Metují vyrobili přes 13 milionů hodinek. Včetně ikonických modelů.

"Tím způsobem jakým je vyrábíme, to znamená manufakturním, jsme jednou z mála firem na světě. To je to nač jsme pyšní a čím se mohou naše hodinky PRIM honosit. Naši zákazníci ví, že pokud si u nás koupí hodinky PRIM, tak dostanou něco mimořádného, něco originálního," zdůraznil Milan Kozel generální ředitel společnosti ELTON hodinářská, a.s.

Pod rukama českých hodinářů, tak vznikají výjimečné hodinky, které se dědí z otce na syna a jsou oblíbené pro svou nadčasovost a univerzálnost.

"Naší devizou je výroba vlastních, mechanických strojků. Navazujeme na vlastní výrobu tradičních strojků z minulých let, nicméně se stále inovujeme. Stále se obracíme k tomu, jak mi říkáme nadneseně-k DNA hodinek PRIM. To znamená k jejich nadčasovosti. Tedy k tomu, co naši zákazníci oceňují, protože získávají originalitu a tradici," popsal Milan Kozel generální ředitel společnosti ELTON hodinářská, a.s.

Na konci roku 2019 vybudoval PRIM přímo v prostorách manufaktury novou prodejnu a showroom. Tady si návštěvníci mohou nejen hodinky zakoupit, ale také se seznámit s bohatou historií značky PRIM.

"Zde si zákazníci mohou vybrat ze škály našich modelů," upozornil Milan Kozel generální ředitel společnosti ELTON hodinářská, a.s.

Kromě toho vám tu třeba zrenovují i vaše staré a vzácné hodinky.

"Renovace je záležitost, kterou velice rádi provádíme. Naši zákazníci v mnoha případech objeví u sebe doma hodinky, které nosili jejich předchůdci. Případně je zdědí. V tom okamžiku jsme schopni dát hodinkám nový život," zdůraznil Milan Kozel generální ředitel společnosti ELTON hodinářská, a.s.

V showroomu si můžete prohlédnout a zakoupit i limitované edice hodinek, letos už byly vydány dvě. PRIM Orlík 2020 ke stému výročí české vlajky a PRIM Masaryk k výročí narození prvního československého prezidenta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu