Unikátní Neviditelná výstava přiblíží svět nevidomých

  • 25. února 2015,
  • 16:22

Neviditelná výstava, která je otevřena od 1. dubna 2011 a navštívily ji již desítky tisíc návštěvníků, se snaží přiblížit světy vidících a nevidomých lidí.

Reklama

Neviditelná výstava v Praze, která je otevřena od 1. dubna 2011 a navštívily ji již desítky tisíc návštěvníků, se snaží přiblížit světy vidících a nevidomých lidí. Pomocí pozitivních zážitků se snaží návštěvníkům nastínit, jak pomoci nevidomým lidem.

Výstava je unikátní interaktivní cestou do světa, kde zmizelo všechno světlo a návštěvníci jsou odkázáni pouze na sluch, hmat a čich. Pomocí těchto smyslů a pomocí instrukcí nevidomého nebo slabozrakého průvodce se návštěvník pokouší orientovat se ve speciálně upravených a zatemněních prostorách, kde jsou vytvořeny různé scény každodenního života. Každý si může vyzkoušet na vlastní kůži, jak se orientuje nevidomý např. v bytě, na ulici, jak zaplatí v baru za kávu, anebo jak zjistí, které koření potřebuje pro daný recept.

Neviditelná výstava Praha je druhou výstavou tohoto druhu v Evropě. První výstava byla otevřena Budapešti v roce 2007 a v prosinci 2011 byla otevřena pobočka ve Varšavě.

Kromě prohlídek v češtině jsou možné i cizojazyčné prohlídky. Výstavu tak mohou navštívit i anglicky, německy, španělsky, portugalsky či rusky hovořící návštěvníci. 

Neviditelná výstava Praha v Novoměstské radnici je otevřena denně, ve všední dny od 12.00 do 20.00 hod, o víkendech od 10.00 do 20.00 hod.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu