• Načítám...
>

Praha 1 chce zklidnit dopravu v centru města

  • 24. července 2019,
  • 16:49,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Praha 1 plánuje omezit automobilovou dopravu v centru metropole. Městská část chce řidičům zakázat vjezd z Ostrovní ulice do Spálené a také z Husovy ulice na Mariánské náměstí. Změny radnice plánuje i v systému parkování. Vedení Prahy 1 bude o tomto ještě jednat s pražským magistrátem na zářijovém zastupitelstvu.

Reklama

Praha 1 chce zklidnit automobilovou dopravu v centru metropole. Řidičům zakáže vjezd z Husovy ulice na Mariánské náměstí. A to už od konce září.

"Tak dojde ke změně směrovosti v ulici Husova. Nebudete tedy moci projet Husovu skrz Mariánské náměstí. Z Linhartské ulice se stane obousměrná aby oblužnost mohla fungovat. A také v části ulice U Radnice," řekl David Skála, radní MČ Praha 1.

K dopravnímu omezení by mělo dojít i v ulici Ostrovní. A to v úseku, kde se kříží s ulicí Spálená. Podle IPR hl. m. Prahy jde o lokalitu s největší hustotou chodců a automobily se zde nebezpečně proplétají.

"Tam to nebude průjezdné pro nikoho, tedy nebude možné dostat se tam ze Spálené," řekl David Skála.

Radnice Prahy 1 plánuje změny i v systému parkování. Modré zóny budou moci nově využívat pouze rezidenti a návštěvníci budou moci parkovat pouze v rozšířených fialových zónách.

"Kdokoliv může přijet a zaplatit si skrze webové rozhraní až hodinu stání, což by samo o sobě nebyl takový problém. Ale problém je, že už nyní je ta respektovanost tak nízká. Toto je další z kroků, který Městské policii brání ve vymahatelnosti," řekl David Skála.

"Chceme docílit toho, aby v centru bylo o něco méně aut a toho, aby obyvatelé centra o něco lépe parkovali," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

Vedení MČ plánuje také zdražit abonentní stání a zakázat parkování nadměrně velkým vozům, jako jsou např. limuzíny, které zabírají více parkovacích míst a často slouží jen jako reklamní nosiče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu