• Načítám...
>

Marko Čermák vystavuje v Galerii 1

  • 6. března 2020,
  • 12:08,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

U příležitosti 80. narozenin kreslíře Marko Čermáka uspořádala Praha 1 výstavu jeho děl. K vidění je několik desítek obrazů, které návštěvníci znají z příběhů Jaroslava Foglara. Výstava potrvá až do 4. dubna.

Reklama

Marko Čermák. Český tramp, hudebník a kreslíř komiksů o Rychlých šípech slaví letos 80. narozeniny. U té příležitosti uspořádala Praha 1 výstavu jeho děl. 

"Je to srdcová záležitost, protože já touto výstavou v podstatě splácím dluh mým kamarádům ze 7. střediska Blaník, kde jsem byl skautem od 60. let," říká Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

"Já jsem na tom vyrůstal, mám celou sbírku Foglarových knížek, všechny komiksy Rychlých šípů a nenechám si ujít jedinou příležitost, kdy se můžu vidět s Marko Čermákem, se kterým jsme přátelé. Navíc jsem členem 48. oddílu oldskautu Jestřábi, kteří jsou pokračovatelé Foglarovské myšlenky," Petr Hejma (STAN), starosta MČ Praha 1.

Výstavu hostí Galerie 1 a k vidění tu je unikátní sbírka, která čítá několik desítek obrazů.

"Chci říct, že to není moje záležitost, protože já odmítám dělat výstavy. Chopili se toho kamarádi, kteří mi ohromně fandí a já jim poskytl podklady. Takže ta výstava je tady, ale ne moji zásluhou," říká Marko Čermák, kreslíř.

Na slavnostní vernisáži předali zástupci městské části oslavenci Cenu Prahy 1.

"Pro mě je to obrovská pocta. Vždycky se divím, když mi někdo něco takového udělí a říkám si proč. To co já dělám, tzn. muziku a kreslení, to dělám pro radost a ne proto, abych byl nějak užitečný," říká Marko Čermák, kreslíř.

Výstava je v Galerii 1 k vidění až do 4. dubna. Navštívit ji můžete každý týden od úterý do soboty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu