• Načítám...
>

Praha 1 bude regulovat pohyb elektrokoloběžek

  • 28. dubna 2020,
  • 15:24,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Praha 1 je připravena na sezónu elektrokol a elektrokoloběžek. V pěších zónách v historickém centru Prahy budou mít tyto prostředky zákaz pohybu. Elektrokoloběžky pak bude vedení radnice opět odklízet z nevhodných míst. Prozatím ale s vyžadováním nových opatření vyčkává, protože krize kolem koronaviru centrum Prahy vylidnila a regulace zatím nejsou potřeba.

Reklama

Městská část Praha 1 se předem připravila na sezónu elektrokol a elektrokoloběžek. Ty totiž každoročně zrychlují srdeční tep hlavně pěším v hojně navštěvovaném centru města. Vymezila proto místa, kde je pohyb elektrokol a koloběžek zakazán. Oproti původnímu návrhu ale nové nařízení počítá s místními vlastníky těchto dopravních prostředků. 

"Jen jsme zúžili ta navrhovaná místa, která původně sahala až na Ovocný trh a na Příkopy. Protože je jasné, že tento výklad zasáhne i obyčejné občany, kteří si pořídili elektrokola. Takže se to zúžilo na tu turisticky vytíženou oblast," říká místostarosta MČ Praha 1 Richard Bureš (ODS).

Zatím ale není v centru města v tomto ohledu potřeba kohokoliv omezovat. Vývoj situace kolem koronaviru centrum Prahy vylidnil a uživatelů elektrokol a elektrokoloběžek výrazně ubylo. S regulací jejich pohybu proto vedení městské části vyčkává. 

"My ta omezení v tuto chvíli neaplikujeme a nevyžadujeme, což jen dokazuje, že to bylo myšleno na ochranu chodců, protože za normálních okolností by tady bylo v centru přeplněno. Teď je ta královská cesta prázdná, ulice jsou vyprázdněné. Takže teď jsme připraveni, že kdyby to nastalo, tak jsme do týdne schopni realizovat, protože jde pouze o dodělání textu na značky. Šlo by pouze o kola bez motoru," dodává Richard Bureš (ODS). 

Vedení radnice Prahy 1 je také letos připraveno pokračovat v odklízení odstavených elektrokoloběžek, které lidé po použití nechávají stát na chodnících a dalších zcela nevhodných místech. Půjčování koloběžek dlouhodobě vzbuzuje kontroverze a negativní reakce hlavně místních obyvatel. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu