• Načítám...
>

V Praze 1 přivítali žáky zpět ve školních lavicích

  • 25. května 2020,
  • 12:37,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Také v Praze 1 otevřeli dveře základních a mateřských škol.

Reklama

Dvacátého pátého května se znovu otevřely dveře do základní a mateřských škol. Prázdniny kvůli koronaviru se tak pro mnohé děti završily a pokud je rodiče  nadále nechtěli nechat doma, čekal je návrat do školních lavic. Nejinak tomu bylo i v Praze 1, kde před základní školou na náměstí Curieových už o půl osmé čekalo mnoho rodičů s dětmi. Děti přišli už před školou přivítat učitelé a také vedení městské části. Podle něj jsou místní školy zejména díky pedagogům na následující provoz dobře připraveny.  

"Snažili se připravit školu na dvojí výuku, protože nechodí všechny děti, řada dětí zůstává doma, takže pedagogové musí zvládnout jak tu fyzickou výuku tak tu distanční výuku v domácnostech. Jinak školy jsou po technické stránce připraveny, všechny byly vydesinfikovány a vybaveny ochrannými pomůckami, desinfekčními prostředky, takže v tomhle smyslu máme čisté svědomí," říká Petr Hejma (STAN), starosta MČ Praha 1.

Velkou otázkou pro mnoho škol v Praze bylo stravování, někde kvůli nedostatku prostoru volí raději systém krabiček, jinde se budou v jídelnách střídat po třídách. V Praze 1 se budou děti střídat podle harmonogramu. 

"My už jsme to na několika poradách s řediteli kontrolovali ten harmonogram, stopovali jsme to, jak je to připraveno a myslím, že ve všech školách tady v Praze 1 to mají připraveno dobře," říká místostarostka MČ Praha 1 Eva Špačková (ODS). 

Kromě základních škol se otevřely také školy mateřské. Vedení městské části Praha 1 přišlo pozdravit malé děti v mateřské škole v Masné ulici, i v těchto zařízeních jsou připraveni na předprázdninový zpřísněný režim. 


 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu