• Načítám...
>

Galerie 1 je opět otevřená

  • 13. května 2021,
  • 13:07,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Po nucené přestávce v souvislosti s pandemií koronaviru se opět otevřela Galerie 1. První výstavou, kterou zde mohou návštěvníci vidět, je 15 let natvrdo. Jedná se o sérii obrazů významných českých umělců, která málem skončila v odpadu.

Reklama

Po nucené přestávce v souvislosti s pandemií koronaviru se opět otevřela Galerie 1. Ta láká v letošním roce hned na několik zajímavých akcí.

"Máme radost, že znovu můžeme otevřít galerii a přiblížíme se k pozitivním věcem, které ten covid přinesl. Ta galerie je vymalovaná, opravená, takže díky té prodlevě jsme mohli udělat takovou tu údržbu. Opravdu znovu začínáme a věřím, že galerie bude fungovat tak, jak byla zvyklá. Vyvrcholením dnešní sezóny je výstava k 10. výročí odchodu Václava Havla, která bude v galerii od prosince a v lednu," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

Chybět nebudou ale ani tradiční akce, které ke Galerii 1 neodmyslitelně patří.

"My jsme samozřejmě schválili plán na celý rok. Museli jsme to posouvat, podle toho, jak nás život omezoval a co bych chtěl připomenout, tak to budou česká řemesla, která už tady několik let vystavují své výrobky a jsou to takové workshopy," řekl Petr Burgr. 

První výstavou, kterou návštěvníci mohli zhlédnout byla výstava 15 let natvrdo. Jedná se o sérii obrazů významných českých umělců, která málem skončila v odpadu.

"Jedná se o mojí sbírku nálezovou, kterou jsem našel v jednom z pražských kontejnerů a ta sbírka jako taková je zajímavá tím, že se jedná o dnes již etablované umělce, kteří v naší umělecké scéně něco znamenají a ta díla, která tady můžete vidět, tak jsou díla z jejich prvopočátku tvorby," řekl Roman Novák, majitel sbírky. 

Mezi autory nechyběli např. Milena Dopitová, Jiří David nebo Ivan Vosecký.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu