• Načítám...
>

Oprava okružní křižovatky komplikuje vjezd na D6

Do Velké Dobré se po technologické přestávce vrátily stavební práce. V loňském roce byla dokončena jedna okružní křižovatka, letos práce plynuje pokračují na druhé. Jde přitom o klíčovou komunikaci, kdy její opravy v podstatě znemožňují řidičům z části Kladna vjezd na dálnici D6. Místní si ale svou cestu jistě najdou, pro ostatní je k dispozici značená objízdná trasa. Hotovo by mělo být koncem května letošního roku, kdy bude okružní křižovatka zprovozněna. Celkové náklady vyjdou na 28 milionů korun.

Reklama

Ve Velké Dobré na Kladensku pokračují stavební práce na okružní křižovatce. V loňském roce se podařilo úspěšně dokončit jeden úsek nového kruhového objezdu na křižovatce, která nepatřila mezi nejbezpečnější. Vše bylo opět plně v provozu na podzim loňského roku. Letos práce plynule navazují na další okružní křižovatce.

Petra Kučerová, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnic: „Letos po zimní technologické přestávce začala oprava stávajícího kruhového objezdu, který byl v takovém nepěkném stavu, takže jsme se rozhodli, že ho opravíme i se vznikem toho nového, aby tady řidiči mohli jezdit komfortněji.“

Dokončení okružní křižovatky výrazně uleví dopravě a řidičům. Jedná se o klíčovou komunikaci, kdy opravy v podstatě znemožnily části Kladna vjezd na dálnici D6, i když je to možné z jedné strany objet. Místní si ale svou cestu jistě najdou, pro ostatní je k dispozici značená objízdná trasa.

Petra Kučerová, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnic „Je nám jasné, že jsme tento tah zavřeli ve chvíli, kdy se v Kladně staví železniční trať a je to pro řidiče velmi komplikovaná situace, za kterou se omlouváme a děkujeme za pochopení. Za pár dní se tu opět bude jezdit zase úplně na pohodu.“

Na komunikaci proběhlo vyfrézování stávajících asfaltů a odtěžení stávajícího nevhodného podkladu, sanace pláně a navezena byla nová vrstva štěrku včetně provedení obrubníků.

Ondřej Leitermann, stavbyvedoucí stavební firmy PORR: „V současné době tady probíhá dláždění chodníků a příprava na betonáž cementobetonového prstence, která proběhne v následujících dnech, na kterou navážeme další podkladní vrstvou ze stabilizace zpevněné cementem.“

Hotovo by mělo být koncem května letošního roku, kdy bude okružní křižovatka zprovozněna. Celkové náklady vyjdou na 28 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu