• Načítám...
>

V Praze 1 opět zasedli k prostřenému stolu

  • 25. června 2021,
  • 12:40,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

V Praze 1 se opět sešli sousedé, aby prostřeli a zasedli k dlouhému stolu. V rámci akce mohli lidé opět pomoci mladým, nevidomým lidem. Kdo zakoupil vstupné, pomohl nadaci Artevide, která výtvarným způsobem začleňuje nevidomé do společnosti. Akci opět podpořila Městská část Praha 1.

Reklama

Na Malostranském náměstí v Praze 1 se opět sešli sousedé u prostřeného stolu. Společně si popovídali a ochutnali připravené jídlo a pití. Navíc tím mohli pomoci dobré věci. Jako pokaždé byly vyzvány místní firmy, instituce, ale i jednotlivci, aby přišly prostřít, a také pomoci potřebným.

"To je symbol rodinného života, že ano. Když definujete rodinu, tak je to prostřený stůl. A zrovna tak my už poněkolikáté, jak tady na Malé Straně, tak na pravém břehu děláme akci, která se jmenuje Prostřený stůl a je zaměřena na obyčejné setkání sousedů. A je to spojeno samozřejmě s nějakou mírou občerstvení, kulturním programem, a také s možností, že se vyberou nějaké prostředky, kterými podporujeme tam, kde je to potřeba," konstatoval Petr Burgr, místostarosta MČ PRaha 1.

Benefiční akce se v městské části stala už tradiční. Kdo zaplatil vstupné, pomohl tak nadaci Artevide, která pracuje s nevidomými a snaží se je uměleckým, především výtvarným způsobem, začlenit do společnosti.

"Já si toho velice vážím, protože tady vystupují nevidomé děti. Veškerý výtěžek, který tady je jde z místních restaurací, a z lidí, kteří nám nosí věci. A od lidí, kteří si kupují vstupenky a dávají tak sto korun na dobročinost. My z toho můžeme nakupovat plátna. Takže je to báječné. Ale hlavně je to také přátelské setkání tady místních obyvatel," uvedla Zuzana Kopečná, ředitelka Artevide.

Prostřený stůl se původně konával na Maltézském náměstí, pak se ale přestěhoval na náměstí Malostranské. Pravidelně, kromě nadace Artevide, akce podporuje také Konzervatoř a středná škola Jana Deyla, kam za uměleckým zdokonalováním docházejí především zrakově postižení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu