• Načítám...
>

Senioři v Praze 1 mají novou počítačovou učebnu

  • 15. října 2021,
  • 14:24,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Senioři ze Střediska sociálních služeb v Praze 1 mají další důvod k radosti. Otevřela se jim, díky příspěvku městské části Praha 1, úplně nová počítačová učebna. V té jsou nejen nové počítače, ale také více prostoru. A k větší přehlednosti při výuce přispěje i projektor.

Reklama

Přestřižením pásky se otevřela seniorům, z Domu s pečovatelskou službou v Týnské ulici, úplně nová počítačová učebna. Tamní obyvatelé novou studovnu potřebovali jako sůl. 

"Díky péči o naše seniory, tak samozřejmě postupujeme dál. Tady byla poměrně nevzhledná místnost, vypadalo to jako sklad knihovny.  Kolegyně ze Střediska sociálních služeb na Praze 1 se zamyslely a vytvořily tady úžasnou učebnu," uvedl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Na výuku s počítačem dochází už několik let také dvaadevadesátiletý Čeněk Hanka. 

"Já už sem docházím asi pátým nebo šestým rokem. Vzhledem k mému věku už si to přesně nepamatuji. A byl jsem vždycky tady velice spokojen. Vzhledem k tomu, že nás chodí do toho kroužku několik a v podstatě od počátku stále jsme spolu. Teď už jako to trochu zvládáme, tak pracujeme více individálně než společně," popsal Čeněk Hanka, student počítačových kurzů. 

Nové pracovní prostředí si pochvaluje i samotný lektor.

"Mám lepší přehled, z hlediska těch žáků a těch studentů, a také hlavně jsou tam dodrženy ty rozestupy, které se dnes potřebují. A také je zde výhodné, že jsou zde dvě pracoviště pro lidi, kteří si přinesou svůj  vlastní notebook, což dříve nbylo," konstatoval Jan Tratnina, lektor počítačových kurzů.

Provoz střediska financuje městská část a zafinancovala i tuto přestavbu. Její cena vyšla na několik desítek tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu