• Načítám...
>

Praha 1 rozsvítila vánoční stromečky

  • 28. listopadu 2021,
  • 22:29,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

MČ Praha 1 ve spolupráci s místními spolky rozsvítila vánoční stromky na Petrském náměstí a na takzvaném Kozím plácku na Starém Městě. Součástí byl hudební doprovodný program. V příštích dnech se Praha 1 chystá rozsvěcovat stromky dále třeba na Betlémském náměstí, na Malostranském náměstí, na Kampě nebo ve Vodičkově ulici před svým úřadem.

Reklama

Přesně na první adventní neděli rozsvítila MČ Praha 1 ve spolupráci s místními spolky vánoční stromečky na dvou dalších místech. Kromě Staroměstského náměstí teď září symboly Vánoc už také na Kozím plácku a na Petrském náměstí. Praze 1 se i přes nepřízeň aktuálního opatření podařilo nejen pro místní zorganizovat příjemný adventní podvečer.

"Já bych chtěl všem popřát krásný požehnaný adventní čas. Především to, aby se všichni trošku zastavili a i přes to, že není okolo veselo, tak aby se radovali mezi svými blízkými, ve svých rodinách a abychom nezapomínali hlavně na to, že jsou mezi námi takoví, kteří potřebují naši pomoc, takže o to více bychom na ně měli myslet a snažit se pomáhat jeden druhému," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Přestože tentokrát nebyly součástí této krásné tradice vánoční trhy, lidé se i tak sešli. Oslavu příchodu vánočních svátků si ujít nenechali.

"Myslím si, že ten rozsvícený stromeček jim signalizuje, že covid necovid, Vánoce se budou konat. Konají se, spěcháme k nim, protože je to doba, kdy se všichni tak trošku zamyslí, trošku se useberou a hlavně jsou na sebe hodnější," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Rozsvěcení stromků na obou náměstíčkách doprovázel sborový zpěv mladých umělců, kteří vánoční atmosféru umocnili.

"Já bych všem přál, aby si zažili ten příchod toho betlémského dítěte, který prožíváme o Vánocích, který přináší naději. A já bych přál, aby celý příští rok žili v naději toho betlémského dítěte," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Praha 1 chystá v následujících dnech rozsvěcení vánočních stromků na dalších krásných místech. A to třeba na Betlémském náměstí, na Kampě, na Malostranském náměstí či na Uhelném trhu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu