• Načítám...
>

Legendární představení Hlava medúzy se hraje již 26 let

  • 8. února 2022,
  • 16:40,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Excelentní, pozitivní a doslova mě bolely tváře od smíchu. Takhle hodnotí diváci představení Divadla Ypsilonka Hlava medúzy. To se letos hraje již 26. rokem a my jsme se vydali zjistit, v čem tkví úspěch této legendární hry.

Reklama

Premiéru měla v únoru 1996. Od té doby vyprodává hlediště Ypsiolonky každé další představení. Groteskní komedie Hlava medúzy si získala srdce tisíců diváků. Šťastné roky s hrou zažili i samotní herci. 

"Bohužel, jak jsou fotky z premiéry, jak tady vidíte ve foyer nebo na těch tabulích, tak tam jsem měl ještě černé vlasy, takže tady vidím, jak to utíká hrozně. Musím říci, že to je inscenace, kterou mám strašně rád a kterou strašně rád hraju. Mám na to krásné vzpomínky, protože to režíroval Milan Lasica a to byla nádherná, aspoň z mé strany, spolupráce a moc na to vzpomínám, na to zkoušení," řekl Jiří Lábus, herec.

Jiří Lábus ztvárňuje erotického spisovatele, který nutí svou ženu k nevěře, aby načerpal inspiraci k nové knize. 

"Je to tragikomedie a nádherné pro herce té postavy, kterou hraji, je to, že je tam moře poloh a je to takové to herectví, které mám rád. On přichází různě na jeviště nejdřív jako takový opravdu člověk, před kterým je veliký respekt a končí v podstatě jako absolutní troska. Odehraje se to během dvou hodin ten příběh a nemůže to mít pauzu, protože se to odehraje v jedné chvíli. Ta pauza se tam nedá dělat," řekl Jiří Lábus, herec. 

Právě Jiří Lábus si za postavu Antoinea Bonneaua odnesl v roce 1997 cenu Thálie. Na jevišti se ale po celá léta potkává také s Petrem Vackem či Jaroslavou Kretschmerovou. 

"Jarku znám strašně let, když přišla do Ypsilonky po DAMU jako já, ale já mnohem dřív samozřejmě a hráli jsme spolu třeba i filmovou roli ve Slunce, seno - ten známý film třídílný. Takže s Jarkou jsem zahrál i jiné role tady v Ypsilonce a hraje se s ní krásně samozřejmě," řekl Jiří Lábus, herec.

Představení najdete v programu Ypsilonky každý měsíc a rozhodně stojí za návštěvu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu