• Načítám...
>

České hvězdy zavzpomínaly koncertem na Waldemara Matušku

  • 20. září 2022,
  • 11:44,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

"Slavíci z Madridu", "Jó, třešně zrály" i "Eldorádo". Nestárnoucí hity Waldemara Matušky rozezněly pražské divadlo Broadway u příležitosti zpěvákových nedožitých devadesátin.

Reklama

Ikona české a slovenské hudby, folku a country - zpěvák Waldemar Matuška by letos oslavil své devadesáté narozeniny. Takové výročí si tedy zasloužilo pořádnou oslavu. O tu se postarala agentura MM Praha, která uspořádala v pražském divadle Broadway vzpomínkový koncert. Na něm zaznělo to nejlepší a nejoblíbenější z jeho celoživotní tvorby. Na organizaci večera a také samotných vystoupeních se podílela, kromě rodiny zpěváka, také třeba Waldova kamarádka, zpěvačka Helena Vondráčková.

"Já z toho mám strašnou radost, protože jsem se také trošku podílela na celé té akci, dělala jsem dramaturgii toho koncertu a i Waldík samozřejmě přispěl těmi videi, což umocnilo celou tu náladu. Byla jsem ráda, že ještě nějakých pár muzikantů žije a byla jsem mile překvapená, že všichni, ať to byli bývalí kluci z Mefista nebo KTO, zpívali skvěle. To samozřejmě ten koncert povzneslo," řekla Helena Vondráčková, zpěvačka.

Na podium se kromě zlaté slavice postavila i Waldemarova žena, Olga Matušková. Pro tu byl koncert zároveň velmi emotivním zážitkem.

"Měla jsem z toho strašlivou trému a dojalo mě to. Ti lidé Waldu milují a jsem šťastná, že jsme se sem dostali a že jsme s nimi mohli strávit ty dvě hodiny," řekla Olga Matušková, zpěvačka.

O interpretaci Matuškových hitů se postaral zpěvák Bohuš Matuš. Jeho výkon ocenili nejen diváci, ale i sami kolegové. 

"Já jsem vůbec nevěděl, že Helenka s Olinkou si mě dají mezi sebe do středu. To jsem vůbec nečekal a pro mě to byl nejhezčí dárek k narozeninám, mým 49., co jsem teď měl. A hlavně splnění životního snu, protože Walda mě provází od 15 let, kdy jsem začal zpívat jeho písně. Hodně jsem si ho zamiloval," řekl Bohuš Matuš, zpěvák.

anketa

"Musím Bohuše pochválit za to, jaký je hrozně skromný člověk a má k tomu Waldovi opravdu krásný vztah a v tom hlase toho Waldu slyším," řekla Helena Vondráčková, zpěvačka.

Při takto významné události došlo samozřejmě i na vzpomínání. 

"Byl to bouřlivák, který si vždy stál za svým názorem, nikým se nenechal zviklat. Když byly tendence, že by měl ostříhat ty své kudrliny a že by se měl oholit, že by měl tohle a támhle, tak je vždy poslal k šípku. Proto se asi také nakonec rozhodli že emigrují, protože začaly problémy, zákazy a bylo mu tu těsno. Já jsem to pochopila a vůbec neberu žádný názor lidí, že ho k tomu Olinka donutila. Waldu by nikdo nedonutil k ničemu, kdyby si on za tím nestál," řekla Helena Vondráčková, zpěvačka.

Celý koncert vyvrcholil slavnými "Růžemi z Texasu" a samozřejmě "Slavíky z Madridu", kteří se rozlétli po celém sále a ze židlí zvedli všechny diváky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu