• Načítám...
>

V kostele sv. Vavřince se rozezněla klasická hudba

  • 1. března 2023,
  • 16:46,
  • PRAHA 1,
  • Lucie Sinková

Měsíc co měsíc se v kostelech na Praze 1 pravidelně scházejí ti, kteří milují klasickou hudbu. Kostelní slavnosti si zkrátka Pražané oblíbili. Tentokrát došlo na zastávku v kostele sv. Vavřince pod Petřínem a svým zvučným hlasem tomu dodala nádech sopranistka Markéta Fassati.

Reklama

Kostelní slavnosti v Praze 1 se konají už třetím rokem. Milovníci umění, historie a hudby se sešli v kostele sv. Vavřince pod Petřínem.

,,Kostel je samozřejmě nádherný a jsem rád, že se tady dnes večer můžeme se sejít u příležitosti krásného koncertu, který paní Fassati ve spolupráci s Prahou 1 organizuje," řekl Michal Müller, radní MČ Praha 1.

Sopranistka Markéta Fassati je tváři těchto koncertů a návštěvníci kostelních slavností si ji jako už tradičně užili na podiu. Tentokrát v prostorách koncertní síně Pražského jara.

,,Jelikož je to kostel, který je odsvěcený, tak jsme si mohli dovolit to, že jsme zařadili skladby, které jsou z oper. A protože vedle mě je velice nadějný barytonista, zpíval krásné duety se mnou, tak téma byly duety v klasice. Je tady i krásné křídlo, krásný klavír. Zazněly skladby od W. A. Mozarta, Antonína Dvořáka a dalších velikánů. A je to unikátní v tom, že jsme si mohli vybrat i skladby, kterou nejsou jenom ryze duchovní," prozradila sopranistka Markéta Fassati.

,,My rádi podporujeme kulturu, nejen pro naše občany, pro seniory, ale i pro mládež - juniory a tohle byla jedna z takových skládaček, která zapadla do celkové mozaiky podpory kultury Prahou 1," řekl Michal Müller, radní MČ Praha 1.

Cyklus Kostelních slavností má svoji pravidelnost. Liší se pouze program a daný kostel. Například 29. března se bude konat další koncert, tentokrát jarní koncert, a to v kostele sv. Petra Na Poříčí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu