• Načítám...
>

V sobotu odstartují třetí letošní klusácké dostihy

  • 6. května 2024,
  • 14:18,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V sobotu 11. května od 14 hodin odpoledne odstartují na závodišti ve Velké Chuchli už třetí letošní klusácké dostihy. Do Prahy se přitom vrací podruhé. A i když se tentokrát jedná především o přípravu na další díl seriálu Zlatého okruhu pro samotnou elitu, který vypukne 9. června, i tak se můžete těšit na bohatý program, kde nebude nouze o některá hvězdná jména, ať už mezi jezdci, tak mezi koňmi. Vstupné je jako obvykle zcela zdarma.

Reklama

Druhá květnová sobota bude na pražském závodišti ve Velké Chuchli opět patřit klusáckým dostihům. Letos se poběží už potřetí, v Praze potom podruhé. A i když se jedná spíše o provozní dostihy, protože už za měsíc 9. června nás na pražském klusáckém oválu čeká vrchol jarní části sezony, kdy se odběhnou dva klasické dostihy a další díl seriálu Zlatého okruhu pro samotnou elitu, i tak budou startovní pole velmi dobře obsazena.

"Vrcholem tentokrát bude třetí díl seriálu Prix du Trotteur Francais, což je celoroční seriál pro koně francouzského plemene. Tady máme dostih psaný na trati 2180 metrů a tento dostih je vypsaný podle zisku koní. Takže "ti nejchudší koně" nám vybíhají ze základní mety 2180 metrů, což je například Jallia Sege nebo dva němečtí hosté," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Koně, kteří už dokázali vydělat více než dvě stě tisíc korun, tak ti mají přídavek dvaceti metrů na startu a ti nejlepší poběží s přídavkem čtyřiceti metrů.

"Je to například Elixir de Charnie, což je dlouhodobě jeden z našich nejlepších koní plemene Trotteur Francais, které tu máme, v jeho sulce bude opět jeho stálý partner Jaroslav Dobrovolný, dále na této vzdálenější metě máme spolehlivého Embargo d´Ukraine a také se nám vrací do dostihového provozu Trespasser," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Ještě před tím se ale odběhne další zajímavý dostih, což je cena městské části Praha - Velká Chuchle. Na startu bude sice jen pět koní, ale za to s pořádnou hvězdou.

"Je to kůň, který se jmenuje Zoccoloduro OP a právě před 14 dny vyhrál první díl seriálu Zlatého okruhu, který se odehrával na Bravantické dráze, dále v tom poli jsou ještě dva němečtí klusáci, je tam také derby vítěz roku 2019 Inaccessible Grou, takže velmi zajímavý dostih," řekla Michaela Zemanová - klusácká asociace.

Pokud tedy budete mít v sobotu chvíli, určitě se zajděte na závodiště ve Velké Chuchli podívat. Vše vypukne od 14 hodin odpoledne a vstupné je už tradičně pro všechny zcela zdarma, takže ideální podívaná například pro rodiny s dětmi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu