• Načítám...
>

Pražský primátor Bohuslav Svoboda navštívil Prahu 1

  • 12. dubna 2023,
  • 22:53,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Primátor Prahy vyrazil do Prahy 1. Vedení hlavního města čekala návštěva hned několika míst. Bohuslav Svoboda jednal s radními na radnici první městské části, zavítal na základní školu Curieových a přijel také do Nemocnice Na Františku.

Reklama

Primátor hlavního města Bohuslav Svoboda navštívil Prahu 1. Na programu měl několik zastávek. Svůj výjezd začal na radnici první městské části. Tady spolu s místními radními řešili problematiku hned několika témat.

,,Na Praze 1 jsme řešili problémy s Airnbn, se všemi těmi otázkami, které tou Prahou hýbají a hledali jsme na to odpověď," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

,,Návštěvu primátora nesmírně vítám, protože jsme mohli verbalizovat konkrétní témata, s nimiž se na městské části potýkáme," doplnila starostka městské části Praha 1, Terezie Radoměřská (TOP 09).

Řešilo se tak třeba parkování, školství, ale také bezpečnost nebo turistika. 

,,Turistika hodně zaměřená na zábavu, která dopadá zejména na centrum Prahy a tady jsme se snažili hledat co největší možnost propojení s hlavním městem Prahou. Není klíč i k přidělování strážníků městské policie, který je vlastně v tuto chvíli řešen podle počtu obyvatel, což ale není úplně ideální měřítko pro centrum Prahy, kde projdou denně statisíce, ne-li miliony lidí," uvedl radní MČ Praha 1, Michal Müller (ODS).

Důležitým tématem pak bylo také zdravotnictví, kterým se primátor zabýval během návštěvy Nemocnice Na Františku. O té se mluvilo jako o možné metropolitní nemocnici. Praha totiž na rozdíl od jiných krajů vlastní zdravotnické zařízení nemá. Podle primátora to ale ani teď není priorita.

,,Nám ta otázka toho vlastníka v tuto chvíli nepřipadá tak zásadní. Pro mě je zásadní to, co jsme tady říkali, že chceme, aby z toho vznikla nemocnice, která je schopná řešit pro centrální Prahu akutní medicínu v oblasti chirurgie a akutní medicínu v oblasti interních oborů," vysvětlil Svoboda.

Podle Svobody by pražský magistrát podpořil městskou nemocnici v tom, aby v budoucnu dokázala řešit chirurgické a další obory v akutní fázi. Vzniknout by tak v Nemocnici na Františku měla třeba zubní pohotovost.

,,Rádi bychom na tomto poli hlavnímu městu Praze pomohli. Máme v tuto chvíli i rozvahy finanční, máme technickou specifikaci. Ta investice by byla v řádech nižších milionů. V první fázi bychom začali jedním křeslem, tak abychom si nějakým způsobem rekognoskovali terén," uvedl ředitel Nemocnice Na Františku, David Erhart.

Zkušební provoz zubní pohotovosti by podle ředitele Nemocnice Na Františku mohl být uveden do provozu začátkem září. Primátor Prahy Bohuslav Svoboda chce takto navštívit všech 54 městských částí.

,,Považuji to za naprosto zásadní. Z žádných hovorů na magistrátu s představiteli městských částí nezískáte to, co získáte, když jste tam a mluvíte s těmi lidmi, kteří tam žijí," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu