• Načítám...
>

Michaela Žemličková vystavuje v Galerii 1

  • 6. dubna 2018,
  • 14:04,
  • PRAHA 1,
  • Tomáš Mladějovský

Michaela Žemličková, která svým kontrastním viděním reality zaplnila Galerii 1, žije a tvoří v Českých Budějovicích. Černá a bílá jsou jejími nejoblíbenějšími barvami a dovede jimi zachytit pestrost přírody, lidí i jejich příběhů.

Reklama

Galerie 1 vystavuje část díla malířky Michaely Žemličkové, která před paletou barev upřednostňuje jednoduché linie černého a bílého světa, který evokuje za obrazem ještě i určité tajemno a také bohatý duševní svět. 

"Abych se přiznala, tak jsem začínala tak, že jsem si do svého prvního bytu, který mi pořídila babička, chtěla sama pořídit nějaký obraz a žádný se mi v galeriích nelíbil, tak jsem se snažila si ho namalovat. Původně jsem začínala barvami, akvarely, a postupně jsem se dostávala k jednoduchosti a zaujala mě natolik, že jsem se jí jako svým koníčkem začala živit," řekla Michaela Žemličková, malířka.

Vzorem umělkyně je mistr pláten, ale i určité jednoduchosti, Pablo Picasso. 

"Já jsem moc rád, že sem zavítala právě tato autorka. Její kresby, které jsou téměř jedním tahem, jsou velice zajímavé a myslím, že to obohacuje tu uměleckou náplň naší Galerie 1. Nevystavuje jen u nás, ale měla velice úspěšnou výstavu v Soulu a vystavuje v Galerii Mánes, takže jsem moc rád, že se návštěvníci mohou přijít podívat na její obrazy sem k nám do Galerie 1 do Štěpánské ulice," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Kresby Michaely Žemličkové obsahují nejenom určité tajemno a melancholii, ale jsou také romantické a ladné. Zvláště pak její umělecké akty.

"Ta technika černé a bílé vypadá na tom podkladu velice dobře, protože je černý a ty obrysy jsou bílé. Vypadá to hrozně pěkně, prostě se mi ty akty velice líbí. Jsou krásné, i když jsou to ženy, tak to na ženu působí velice dobře a pozitivně, že i já sama bych si jeden vybrala domů," řekla Hana Mieglová, návštěvnice výstavy.

Výstava Michaely Žemličkové potrvá v Galerii 1 do 28. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu