• Načítám...
>

Klub Vostrý kafe přivítal bojovníka MMA

  • 3. května 2018,
  • 15:04,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Vostrý kafe Prahy 1, to je dnes už tradiční setkání mužů, kteří jsou občany této městské části. Tentokrát byl v Galerii 1 hostem jeden z našich nejznámějších zápasníků MMA André Reinders. Poprvé tento pánský klub přivítal i ženu a ne ledajakou. A jak to dopadlo? To uvidíte v reportáži.

Reklama

Vostrý kafe neboli kruhové setkání pro pány z Prahy 1 pořádá radnice této MČ každou první středu v měsíci. Na květnové setkání byl pozván MMA a dnes profesionální trenér André Reinders. Zájemci se tak mohli zeptat na zákulisí tohoto bojového sportu. 

"Rozhodl jsem se zúčastnit zejména kvůli tomu, že naši hosté jsou manželé Reinders a já, jako radní pro sport, k tomu mám velice blízko a jsem zvědavý na jejich přednášku, možná o nějakém zákulisí MMA a obecně tohoto cvičení," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1. 

Tento bojový sport je stále více oblíbený nejen v zahraničí, ale i u nás. Jedním z našich nejlepších zápasníků je právě André Reinders, který v roce 2011 vyhrál titul Mistra Evropy ve váhové kategorii do 85 kilogramů.

"Ta myšlenka mě samozřejmě zaujala, předávat své zkušenosti a poznatky lidem, kteří o to mají zájem," řekl André Reinders, bývalý zápasník MMA. 

MMA je téměř bez pravidel. Zakázány jsou jen údery na genitálie nebo píchání do očí. Kromě toho do ringu nesmí vstoupit zápasník, který zapáchá. 

"Je to vyloženě napsáno v pravidlech, že bojovník nesmí smrdět. Před zápasem rozhodčí přičichne k rukavicím a k tomu bojovníkovi také," řekl André Reinders.

Poprvé v historii byla hostem pánského klubu i žena. Důvod byl jasný - ukázat, že i něžné pohlaví si umí užít bojová umění. 

"Ten partner je u toho právě tak, že díky tomu s ním trávím i ten čas. Protože on mě na tu cestu navedl a vlastně se to pro mě stalo životním stylem," řekla Hana Mašlíková Reinders, moderátorka. 

Další setkání gentlemanů je plánováno na první červnovou středu, kde se bude opět probírat neotřelé téma se zajímavými hosty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu