• Načítám...
>

Bezpečnostní sloupky chrání Maiselovu ulici

  • 19. června 2018,
  • 18:44,
  • PRAHA 1,
  • Tomáš Mladějovský

Ojedinělý nový bezpečnostní systém chrání centrum bývalé pražské židovské čtvrti. Nejenom v Maiselově ulici totiž fungují nové dopravně bezpečnostní sloupky, které zamezí vjezdu nežádoucích vozidel v případě mimořádné situace nebo chystaného teroristického útoku.

Reklama

Namísto aktuálně používaných betonových zátarasů jsou v centru Prahy ve starém židovském městě používány moderní bezpečnostní výsuvné i pevné sloupky. Zatím se objevily na 3 místech, v ulicích Maiselova, Břehová a Široká. 

"Ty sloupky vydrží v rychlosti 60 až 70 kilometrů i sedmitunové auto. Tzn. zdání klame, křehké jsou skutečně jen vizuálně," řekl Richard Bureš, místostarosta MČ Praha 1.

"My jsme o to usilovali 17 let. V současnosti ta ochrana je rozhodně lepší, než byla dříve. Já jsem opravdu hodně rád, že se to podařilo dotáhnout do tohoto konce," řekl Jan Munk, předseda Židovské obce v Praze. 

První část projektu má ochránit především bezpečí tisíců turistů, kteří se tu pohybují každý den až do večerních hodin, přičemž přístup k ovládání sloupků má pouze PČR. Vysouvat se budou podle stupně ohrožení od uzavření chodníků až po uzavření celé ulice.

"Před asi 1,5 rokem jsem se do toho pustila, že by bylo užitečné skutečně zrealizovat ten projekt, už z toho důvodu, že se na mě přímo obrátily bezpečnostní složky, takže jsme alokovali prostředky na MČ Praha 1, protože se mi zdálo, že pan Bureš je flexibilnější, než náš radní, a skutečně to dotáhne do konce," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Další výsuvné zábrany budou na Staroměstském náměstí a na Kampě. Na celý projekt je vyčleněno 70 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu