• Načítám...
>

V Praze 1 se plavalo o pohár starosty

  • 24. září 2018,
  • 14:46,
  • PRAHA 1,
  • Redakce

Populární akce Plavání s MČ Praha 1, která se konala v bazénu Tyršova domu, zná své vítěze. Zúčastnit se mohla každá věková kategorie.

Reklama

Tyršův dům v Praze 1 hostil, jako už tradičně, čtrnáctým rokem plavecké závody O pohár starosty MČ Praha 1. Podzimního turnaje se zúčastnili jak dospělí, tak i děti a také zrakově postižení.

"Já mám zrakový handicap, hlavně světloplachost, což znamená, že potřebuji buď známé prostředí jako je bazén v Tyršově domě, kde už se mohu pohybovat naprosto sama. Když plavu venku, tak potřebuji nějakého vodiče, který mi pomáhá s tím, abych udržela správný směr," řekla Martina Policarová, zrakově postižená plavkyně. 

Soutěžilo se v různých věkových kategoriích, plaveckých stylech i délce trati. 

"Do 7 let je první kategorie a nad 60 let je poslední kategorie. Máme tady ale i plavkyni, které je 94 let, takže to spektrum věkové je hodně velké. Tratě se plavou od 25 metrů, úměrně věku, až po 100 metrů, kde plavou dospělí," řekl Karel Kovařovic, organizátor. 

Akce se konala pod záštitou radního Filipa Kračmana, který osobně přišel podpořit plavce. 

"Máme s plaváním O pohár starosty MČ Praha 1 plány do budoucna, jakým způsobem to i zatraktivnit a myslím si, že tou cestou je propojit to s tou agendou školství a mohli bychom využívat např. tato sobotní odpoledne k soutěžím mezi jednotlivými ZŠ v městské části. Já si myslím, že plavání je u těch dětí to skoro nejdůležitější, co bychom měli jako MČ podporovat," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1. 

Tyršův dům se chlubí nejstarším krytým bazénem v Praze. Ten je specifický pramenitou vodou z Petřína, která vyžaduje pouze minimální chlorování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu