• Načítám...
>

Praha 1 podpořila omezení hluku v centru

  • 8. března 2019,
  • 10:29,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Zastupitelstvo Prahy 1 schválilo opatření, která by měla vést ke snížení hluku v centru. Jedná se hlavně o frekventované ulice, kde se nachází velká koncentrace nočních barů.

Reklama

Ulice v centru Prahy - stovky až tisíce lidí se sem chodí v noci bavit hlavně o víkendech. Pro místní občany se ale stávají noční můrou. Neustálý hluk až do ranních hodin jim komplikuje život. To by se mělo změnit díky nově schválenému usnesení Prahy 1, které navrhuje několik opatření. Jedním z nich je i omezení provozní doby klubů.

"To znamená zavírací doba ve všední dny o půlnoci a v pátek a v sobotu v jednu hodinu ráno, to by se týkalo podniků, které by extrémně rušily noční klid a které by nebyly schopny zabezpečit dodržování veřejného pořádku vlastními silami," řekl Petra Hejma - místostarosta MČ Praha 1.

Usnesení zahrnuje seznam konkrétních ulic, kterých se budou opatření týkat. Mezi ně patří Dlouhá, Dušní, Jakubská, Kozí, Malá Štupartská, Masná, Rybná a v Kolkovně. Podle opozice vyhláška problémy s hlukem nevyřeší. Jen je přesune o kousek dál.

"V jedné hodině se vyženou tisíce lidí, které v tom jednom úseku jsou a budou mířit do těch úseků, které v té vyhlášce nejsou a kde zcela jistě ti podnikatelé zareagují v řádu dní a týdnů a budou připraveni na to, že ti lidé budou přecházet mimo tuto vyhláškovou zónu," řekl Bureš Richard - zastupitel MČ Praha 1.

Městská část by také ráda zakázala ve večerních hodinách vjezd nerezidentům do vybraných ulic. V usnesení také navrhuje, aby alkohol mohly prodávat pouze vyhrazené provozovny. Podle místostarosty Petra Hejmy bude na dohlížení vyhlášky intenzivně dohlížet městská i státní policie.

"Slíbili, že nám pomůžou vytvořit účinný tlak na neukázněné turisty a návštěvníky těch nočních klubů a na ulicích," řekl Petra Hejma - místostarosta MČ Praha 1.

Vedení radnice Prahy 1 věří, že tento komplexní mix opatření povede k výraznému snížení hluku.

"Já si myslím, že je to nějaký mix opatření, který nějaké výrazné zlepšení přinese. Nelze očekávat od nějakého opatření všelék, je to nějaký mix, který se může dál vyvíjet," řekl Pavel Čižinský - starosta MČ Praha 1.

Schválené usnesení bude předáno pražskému Magistrátu, který rozhodne, zda tato opatření začlení do obecně závazné vyhlášky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu