• Načítám...
>

Praha 10 podporuje paliativní péči

  • 30. června 2023,
  • 20:41,
  • PRAHA 10,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 10 dlouhodobě podporuje paliativní péči svých obyvatel. Pravidelně tak přispívá celkem šesti organizacím. Ty se starají o obyvatele Desítky, ať už ve svých lůžkových zařízeních, tak v rámci mobilní péče.

Reklama

Městská část Praha 10 v rámci své aktivní podpory paliativní péče dlouhodobě podporuje organizace, které tuto službu obyvatelům desítky zajišťují. Pro celou tuto oblast vyhlásila speciální dotační program.

"Městská část Praha 10 je poskytovatelem dotací na podporu takzvané paliativní péče, což je péče, která postihuje tu oblast, která se týká pacientů třeba s nějakou neléčitelnou nemocí nebo skutečně v tom terminálním stádiu života a my formou dotací podporujeme organizace, které poskytují službu občanům Prahy 10 a je to taková deklarace toho, že i toto je typ služby, které může městská část poskytovat. My to děláme od roku 2017 a myslím si, že jsme jediní, kteří tuto podporu nabízí," řekl David Kašpar (STAN), místostarosta MČ Praha 10.

Jednou ze šesti podporovaných organizací je Hospic Dobrého Pastýře ve středočeských Čerčanech.

"Hospic Dobrého Pastýře je jediný lůžkový hospic ve Středočeském kraji, jedná se o zdravotnické zařízení, kde pečujeme o pacienty v terminální fázi jejich nevyléčitelného onemocnění. Péči umírajícím a jejich blízkým zde poskytuje moderní multidisciplinární tým, je to lékařská zdravotnická péče, sociální péče, psychologická, fyzioterapeutická, spirituální. S Prahou 10 máme fantasticky nastavenou spolupráci, je to velice funkční model, o který usilujeme i u jiných městských částí, obcí a měst. Jedná se o to, že Praha 10 je štědrá nejen vůči klientovi, pacientovi, hradí mu jistou část pobytové denní taxe, ale zároveň je vstřícná vůči nám a přispívá na tu část, kterou potřebujeme dofinancovat," řekla Jana Vernerová, vedoucí komunikace Hospicu Dobrého Pastýře.

Dotační program pro podporu paliativní péče je určen pro občany městské části Praha 10, kteří využívají mobilního a nebo lůžkového hospice. O prostředky přitom mohou požádat i ti, kteří tyto služby poskytují.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu