• Načítám...
>

Děti z Prahy 10 sportovaly s trenérem Janem Suchopárkem

  • 15. srpna 2023,
  • 22:57,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Bývalý fotbalový obránce a někdejší trenér české reprezentace Jan Suchopárek přišel rozhýbat děti z příměstského tábora na ZŠ Hostýnská v Praze 10. Běhání i práci s míčem pod dozorem profesionála si tady děti vyzkoušely v rámci podepsaného memoranda s Fotbalovou asociací České republiky.

Reklama

Krátké seznámení a pak už rozcvička, běhání, sportovní hry a v neposlední řadě i práce s míčem. Takhle to vypadalo na hřišti Základní školy Hostýnská v Praze 10. Rozhýbat děti sem na příměstský tábor přijel bývalý obránce a někdejší trenér fotbalové reprezentace Jan Suchopárek.

,,Tak je to příměstský kemp. Je tady 20 dětí, tak aby děti byly nějakým způsobem pořád v pohybu a prostě se snažily i spolupracovat, protože jestli se bavíme o kolektivních sportech, tak to je hodně o spolupráci a o tom, aby ty děti se cítily navzájem fajn," řekl bývalý trenér fotbalové reprezentace Jan Suchopárek.

,,Není to vyloženě zaměřený tábor jen na sportovní aktivity, ale my tady vlastně všeobecně máme i kreativní věci, sportovně zaměřené věci i logické věci nebo kvízové věci. Dneska máme Den vítězství a právě za námi přijeli fotbalisti, tak jsme si říkali, že to tak jako pojmeme i více sportovně," vysvětlila táborová instruktorka Abigail Faltová.

Aktivní den s míčem i bez něj si děti pod dozorem profesionála vyzkoušely v rámci podepsaného memoranda mezi Prahou 10 a Fotbalovou asociací České republiky.

,,Vzniklo v době, kdy jste tady začali připravovat finále konferenční ligy, které se odehrávalo u nás na Slavii a tam se ta myšlenka zrodila, když jsme se dohodli s FAČRem, že ta spolupráce by mohla pokračovat i nadále a mohla by přinášet nějaké pozitivní výsledky pro městskou část a pro naše občany," řekl starosta Prahy 10, Martin Valovič (ODS).

,,To vyplývá z poslání fotbalové asociace. Snažíme se vlastně i dětem ukázat cestu k fotbalu, aby ho měly rádi, aby měly motivaci a tato návštěva pana trenéra může sloužit právě jako motivační, aby třeba děti, které nevědí, jakému se budou věnovat sportu, se rozhodly třeba pro fotbal," řekl mluvčí Fotbalové asociace České republiky Martin Gregor. 

Sportovní akce tak budou pokračovat i během školní docházky. Už v září Praha 10 společně s fotbalovou asociací plánují besedy na téma bezpečnost na stadionech. Zároveň pak se začátkem školního roku pro žáky na Desítce zpřístupní také síň slávy českého fotbalu. Pro děti a seniory má pak radnice také připravené desítky vstupenek na kvalifikační utkání o účast na Mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Albánií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu