• Načítám...
>

Celý úřad Prahy 10 už sídlí na nové adrese

  • 21. prosince 2023,
  • 14:51,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

Zaměstnanci úřadu Prahy 10 už sídlí v nové budově ve Vinohradské ulici. Stěhování proběhlo v rekordním čase, tedy od září do prosince a bylo bez jediné stížnosti, přestěhováno bylo celkem 420 zaměstnanců. Přestěhování do nové budovy přispělo ke zvýšení komfortu i kvality poskytovaných služeb. Například foyer, kde se nachází Czech POINT nebo výdejna parkovacích oprávnění, je o poznání příjemnějším a vzdušnějším prostorem než stísněná čekárna v chodbě ve Vršovické.

Reklama

Desítka se přestěhovala z Vršovic do Strašnic. Všichni zaměstnanci, všechny odbory a kompletní agenda desáté městské části již sídlí v nové budově ve Vinohradské 169, pár desítek metrů od strašnické vozovny. 

"V posledních letech už to prostředí technicky neodpovídalo a bylo zjevné, že nemá smysl investovat finanční prostředky do nějakých oprav a bylo nezbytně nutné najít odpovídající prostory a přestěhovat se do míst, které odpovídají standardu současné doby tak, aby zaměstnanci měli dobré zázemí pro svou práci," řekl Ondřej Počarovský (Společně pro Prahu 10 - ODS a TOP 09), místostarosta MČ Praha 10.

Logisticky i technicky náročná operace začala v létě a úspěšně ji počátkem prosince zakončilo stěhování posledního odboru.

"To, že jsme dokázali sestěhovat celý úřad do jedné budovy, to je jeden z podstatných aspektů celé té transakce, to znamená, je to ta hlavní výhoda toho, že úřad je centralizován, potom je to samozřejmě místo, které je bezesporu dostupnější pro občany, to znamená, že jsme dnes přímo na zastávce tramvaje, na dvou zastávkách jsme dokonce mezi dvěma stanicemi metra , pět minut na metro, takže to je další výhoda, samozřejmě dostatek parkovacích míst, to jsou všechno aspekty, které určitě občan ocení. Navíc veškeré agendy a komfort toho odbavování je i dnes daleko vyšší, to znamená, ve vstupní hale máme všechna přepážková pracoviště, kde si můžeme vyřídit běžnou agendu, od občanských průkazů po podatelnu," řekl Martin Valovič (Společně pro Prahu 10 - ODS a TOP 09), starosta MČ Praha 10.

Radním z Desítky samozřejmě leží na srdci i budoucnost staré budovy úřadu.

"Každopádně musíme to území vnímat jako celek, to znamená včetně dnes již nefunkčního Kulturního domu Eden, včetně veřejných prostor, to znamená myslet na průchodnost. Budeme rozhodně usilovat o to, snažit se o to, aby ten objekt, který tam bude a třeba bude mít jinou funkci, než funkce radnice, aby sloužil k rozvoji toho území, aby zlepšil podmínky ro život v té lokalitě, to znamená, to je ten hlavní cíl a i teď a samozřejmě to bude nějakou dobu trvat, ale my nespouštíme ze zřetele to území a přijímáme nějaká opatření, abychom jednak zvýšili bezpečnost, zamezili nějakým sociálním jevům, které se v té oblasti mohou dít," řekl Ondřej Počarovský (Společně pro Prahu 10 - ODS a TOP 09), místostarosta MČ Praha 10.

Cestu, jakou se vydat s budovou staré radnice ve Vršovické, ale prý nakonec naznačí zpracovávaná ekonomická analýza. Nezávislí odborníci v ní vyhodnotí, zda má úřad tedy nakonec starou radnici zrekonstruovat a vrátit se do původních prostor nebo novou budovu, kterou má nyní Praha 10 pronajatou, odkoupit či se vydat nějakou třetí cestou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu