• Načítám...
>

U Edenu rozdávali radní z Desítky rybí polévku

  • 23. prosince 2023,
  • 15:03,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

Zpříjemnit a naladit slavnostní vánoční atmosféru se rozhodla svým občanům i městská část Praha 10 tradičním rozdáváním rybí polévky. Naběračky se u NC Eden ujal nejen starosta Desítky Martin Valovič, ale na pomoc mu přišli i jeho dva zástupci David Kašpar a Tomáš Pek.

Reklama

U vršovického Edenu zavoněla rybí polévka. Vánoční pokrm rozlévali sami radní z Desítky a byl o ni obrovský zájem. Stala se tu už z toho totiž tradice.

"Je to fajn a máme příležitost si popovídat s lidmi, probrat ten rok a tak. Řešíme takové různé názory, samozřejmě teď jsme v trošku jiné situaci, s ohledem na tu situaci, za chvilku má být minuta ticha, nicméně to bereme jako tradiční akci a bez hudby se tady potkáme a trošku si popovídáme," řekl Martin Valovič (Společně pro Prahu 10 - ODS a TOP 09), starosta MČ Praha 10.

"Pro Prahu 10 je toto tradiční věc, to znamená, že už je to automaticky program našich vánočních svátků a já to považuji za skvělou věc, že se zkrátka myslí na lidi, kteří třeba nemají úplně skvělé rodinné zázemí, nemají možnost se dostat do nějaké příjemné atmosféry, takže to, že od nás dostanou polévku, považuji za skvělý symbol. Je to určitá tradice i na ostatních městských částech i městech, takže jsme toho součástí, Takže hezké Vánoce všem," řekla David Kašpar (VLASTA a STAN s podp. KDU-ČSL), místostarosta MČ Praha 10.

"Samozřejmě tato akce má letos úplně jiný nádech, musíme si uvědomit to, co se stalo na Filosofické fakultě a já všem občanům nejen Prahy 10, ale opravdu všem přeji, ať ten nový rok pro ně nepřináší nějaké tragédie, ať probíhá alespoň normálně, ať jsou všichni zdraví, spokojení v míře, kterou jim ta situace ve světě dá," řekl Tomáš Pek (TOP 09), místostarosta MČ Praha 10.

Tradiční štědrodenní rybí polévky se v letošním roce rozdalo na několik stovek porcí a všem moc chutnala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu