• Načítám...
>

V Praze 10 funguje Sociální poradenské centrum

  • 8. ledna 2024,
  • 18:16,
  • PRAHA 10,
  • Jan Varga

V Praze 10 otevřeli Sociální poradenské centrum. Sídlí přímo v přízemí úřadu městské části na Vinohradské ulici. Pomoc poskytne všem, kteří se ocitnou v nečekané a složité situaci. Právě tady mohou dostat první cenné rady, na koho se dál obrátit.

Reklama

Praha 10 má sociální poradenské centrum. Otevřeli ho v přízemí nového sídla úřadu městské části na Vinohradské ulici. Pokud budete potřebovat poradit v těžké nebo nečekané životní situaci, tady vám poskytnou základní pomoc.

"Je to jeden z dalších kamínků do mozaiky sociálních služeb, které poskytujeme na Praze 10, protože Praha 10 má velice robustní sociální systém a toto je takový point, který by to měl celé nějakým způsobem zastřešovat, je to takové kontaktní místo, takový rozcestník toho, kde by se ti občané mohli nasměrovávat, ty jednotlivé oblasti," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

V centru tak získáte přehled, na koho se obrátit, s kým dál jednat a co k tomu budete potřebovat. Poradit se tady můžete přijít nejen v rámci úřadu městské části, ale například i na krajské úrovni nebo pokud se to týká přímo poskytovatele sociálních a návazných služeb.

"Může to být opravdu jakákoliv životní situace, může to být tatínek, kterému zemře manželka a on se dvěma dětmi neví, co má dělat a tady dostane první radu, v tom smyslu je ten úřad v této věci nabízí a tak dále, nebo člověk s ohledem na nějakou zdravotní situaci se ocitne nemohoucí a zavolá," řekl David Kašpar (STAN), místostarosta MČ Praha 10.

Praha 10 se inspirovala v Ostravě, kde taková poradenská centra fungují a lidé o ně mají zájem. Nejinak tomu bude i na Desítce. Během zkušebního provozu si totiž městská část ověřila, že o takovou službu budou mít místní zájem i do budoucna.

"Jsou otevírací hodiny, to znamená, že je možná osobní návštěva, kdy pomocí tlačítkového systému nebo pořadového čísla se dotyčný dostane na řadu, samozřejmě funguje telefon, funguje email, záleží na každém, jaký způsob preferuje," řekl David Kašpar (STAN), místostarosta MČ Praha 10.

Centrum bude fungovat vždy v pondělí a ve středu odpoledne od jedné do pěti hodin. Schůzku si můžete domluvit telefonicky předem na čísle 267 093 513. A pokud vám nemá kdo pohlídat dítě, není to žádný problém. Centrum je vybavené tak, aby se v něm mohly vaše ratolesti během schůzky zabavit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu