• Načítám...
>

Zušky v Praze 10 chystají koncerty pro veřejnost

  • 26. ledna 2024,
  • 7:34,
  • PRAHA 10,
  • Jan Varga

Základní umělecká škola Olešská a Bajkalská připravují koncerty pro veřejnost. Žáci škol se představí už příští měsíc v prostorách Vršovického zámečku. Koncerty proběhnou 1.2. a 29.2. Obě vystoupení proběhnou za podpory Městské části Praha 10.

Reklama

V sále Základní umělecké školy Olešská v Praze 10 se pilně trénuje. Trio mladých dívek tady cvičí na blížící se koncert, který proběhne hned prvního února ve Vršovickém zámečku.

„Naše trio si připravilo trio sonátu. Je to v úpravě pro zobcovou flétnu a příčnou flétnu. Holky to cvičily od podzimu a zahrají na koncertě dvě věty z této sonáty. Bude to první věta Affettuoso, pomalá věta a potom rychlá Allegro. Autor je Georg Philipp Telemann a je to barokní sonáta,“ říká učitelka Marie Benetková.

Na koncertě se představí i další vybraní žáci základní umělecké školy. A návštěvníci se mohou těšit na opravdu pestrý program.

„Nabídneme vám převážně koncerty v klavírním podání, v podání fléten a houslí. Je to průřez vlastně od baroka až po pana Dvořáka, takže je to pestrý seznam, na který se můžete těšit. Jsou tam převážně starší žáci, kteří už zvládnou zahrát trošku delší koncerty a skladby. Takže nejmladší je tam myslím ve čtvrtém ročníku a pak už jsou starší žáci," přibližuje Martin Houserek, zástupce ředitele ZUŠ Olešská.

Právě koncerty, jako je tento, organizují základní umělecké školy společně s městskou částí. Ta zuškám zajistí prostory, kde mohou děti vystoupit a také koncerty propaguje veřejně.

„Je naší snahou propojit městskou část se zuškama a vlastně i umožnit mladým začínajícím umělcům vystoupit navenek. To znamená mimo okruh té jejich zušky. Lístky jsou k dispozici úplně všem. Takže kdokoli chce, může se přijít podívat," dodává místostarosta Městské části Praha 10 Pavel Šutka (ODS).

Další neméně zajímavý koncert pak na stejném místě, tedy ve Vršovickém zámečku, proběhne i dvacátého devátého února. Tentokrát na něm vystoupí zase žáci Základní umělecké školy Bajkalská.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu