• Načítám...
>

Praha 10 uspořádala další seminář o energetice

  • 26. ledna 2024,
  • 15:05,
  • PRAHA 10,
  • Jaroslav Šetlík

Komunitní a komunální energetice se věnoval další seminář, který připravila Praha 10. Jedná se v pořadí již o druhou akci zabývající se tímto tématem. I tentokrát se sešly desítky zájemců, především z řad zástupců SVJ či majitelů domů.

Reklama

V pořadí druhý seminář týkající se komunitní a komunální energetiky připravila pro své obyvatele desátá městská část. I tentokrát šlo především o sdílení potřebných informací, které s touto tematikou souvisí.

"Je to jeden ze segmentů, kde v tuhle chvíli lze žádat o řadu dotací a jde nám všem o společnou věc. To znamená energetické úspory a moderní řešení pro naše budovy, domy, bytové domy. S právními konzultanty, kteří pracují i pro úřad, sdílíme s veřejností právě ta pravidla, jakými způsoby pořizovat třeba fotovoltaické panely na domy, aby to všechno bylo v pořádku, aby potom mohlo dojít k napojení do sítě a tak dále," řekl Milan Maršálek (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL), radní, MČ Praha 10.

Městská část Praha 10 má nově zřízený výbor pro energetický management a já jsem velmi ráda, že výbor iniciuje pořádání informativních a vzdělávacích seminářů. Jsou zejména zaměřovány na komunitní energetiku, na to, aby bytové domy, SVJčka a bytová družstva se dokázaly orientovat v současné legislativě, která toto řešení umožňuje. A snažíme se představovat i příklady z praxe," řekla Renata Chmelová (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL), předsedkyně výboru pro energetický management MČ Praha 10.

Semináře se konají ve spolupráci s významnými partnery, jakým je například Energetický regulační úřad a další. O akce je mezi obyvateli Prahy 10 velký zájem.

"My jsme na tomhle semináři minule měli asi čtyřicet zástupců společenství vlastníků jednotek. Dneska je ta účast zhruba asi dvacet - poloviční. Je to dáno také tím, že dneska tady budou zejména ti, kdo mají skutečně zájem o tu realizaci těch věcí. To první setkání na podzim loňského roku bylo poměrně obecné, informativní, dneska už je to opravdu takový ten popis, jak na to," řekl Milan Maršálek (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL), radní, MČ Praha 10.

Další seminář chystá městská část na léto. Tedy na dobu, kdy by už měla být známa přesná podoba zákona o komunitní energetice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu