• Načítám...
>

Zastupitelé schválili memorandum o Ďolíčku

  • 21. října 2016,
  • 18:38,
  • PRAHA 10,
  • Jana Schillerová

Reklama

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili memorandum, které umožňuje odkoupení fotbalového stadionu Ďolíček. Memorandum mezi hlavním městem a městskou částí Praha 10 stvrdili zastupitelé na dvacátém jednání zastupitelstva. Praha chce odkoupit stadion. Praze deset jde o okolní pozemek, který v tuto chvíli spravuje.

,,Jde o to, aby využití prostor bylo s potřebami obyvatel Prahy 10. Parkování, biokoridor, náměstí čko a popřípadě do budoucna zástavba. To v memorandu je, takže uvidíme, co se bude dít dák,“ řekl Tomáš Pek, místostarosta MC Praha 10.

,,Schválilo se memorandum Prahou 10, kde vznikne pracovní skupina, která dál bude jednat sPrahou 10 o dalších možnostech. To znamená,co je součástí memorana,“ řekl Libor Hadrava,radní hl.m. Prahy.

O Ďolíčku se jedná od roku 2011. U ligových fotbalistů a fanoušků způsobuje situace okolo stadionu značnou nejistotu.

,,Podpis memoranda tu situaci částečně odblokoval. Ďolíček kupuje hlavní město Praha. Městská část na tom nemá žádný podíl. To je vyloženě samostaný prodej a nákup mezi firmou Bohemians a hlavním městem Praha. Jak se bude dál vyvýjet obnova a využití stadionu Bohemians vůbec není v rukách Prahy 10,“ řekl Tomáš Pek.

Fotbalový stadion Ďolíček má tedy v rukou hlavní město Praha. Jaké bude další jednání mezi hlavním městem a Prahou 10 a zda se fotbalisté Bohemky konečně dočkají vnitřního klidu ukáže čas.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu