• Načítám...
>

V Malešickém parku se konal veletrh sportu

  • 8. října 2017,
  • 16:53,
  • PRAHA 10,
  • Blanka Holoubková

Dny Prahy 10 se slavily sportem. V Malešickém parku se konal sportovní veletrh a běžecký závod na 5 a 10 kilometrů. Návštěvníci měli jedinečnou možnost zaběhnout si Desítku na desítce.

Reklama

Malešický park, v rámci projektu Aktivní desítka, hostil sportovní veletrh a veletrh volnočasových aktivit. Návštěvníci si na akci Desítka na desítce mohli i zasportovat. 

"Všichni ví, že máme na Praze 10 Bohemku, Slavii ale málokdo ví, že tu máme stovky dalších týmů, které se právě tady představují. Ten doprovodný program, což je dnešní běh v mnoha kategoriích, je takovou zlatou střelou, která se nám povedla. Já se domnívám, že dnes tu máme několik set dětí ale i dospělých lidí. Na to, že je opravdu ošklivé počasí, jsem rád, že se to povedlo a myslím si, že na to, že je to první ročník, je to velký úspěch," řekl Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

Akce má charitativní podtext. Výtěžek ze startovného poputuje na pomoc jednomu z obyvatel Prahy 10, který po zdravotní stránce neměl v životě příliš štěstí. V rámci veletrhu bylo možné se seznámit s oblíbenými i méně známými sporty jako je např. fotbal, hokej nebo lakros. Pro milovníky běhání byly připraveny různě dlouhé trasy. Nejdelší měřila 10 kilometrů. 

"Je to bez rozdílu věku a v tuhle chvíli v podstatě i bez rozdílu handicapu, a to je nádherné," řekl Josef Melen, moderátor. 

Akci podpořily známé osobnosti ze světa sportu. Objevil se tu např. hokejový brankář Dominik Hašek nebo krasobruslař Tomáš Verner. 

"Na této sportovní akci se mi líbí sport a to, že se zapojí všichni ať už mají tretry, tenisky, pantofle, tepláky, kalhoty, to je úplně jedno. Každý sportuje. A to se mi líbí," řekl Tomáš Verner, krasobruslař. 

Běžcům v závodění nebránila ani nepřízeň počasí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu