• Načítám...
>

Praha 11 bude mít nové obchodní centrum

  • 23. září 2019,
  • 17:56,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Reklama

Bývalé obchodní centrum v Opatovské ulici prochází rekonstrukcí. Po jejím dokončení tu vznikne téměř 30 prodejních jednotek.

"Vznikne velká prodejna Lidlu a pak samozřejmě celá řada dalších menších ploch, kde budou služby a budou tam samozřejmě i obchodní plochy," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

"Rovnou by tam měly začít i nějaké akce pro děti. Bude tam pasáž kolem dokola s různým posezením a akcemi a obchůdky budou uvnitř," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Budovu koupil soukromý investor od MČ v roce 2012 ve velmi zanedbaném stavu. To s sebou přináší i několik komplikací v průběhu rekonstrukce.

"Ať už ze strany statiky, ze strany nevyhovujících standardů té budovy samotné. Já předně bych rád využil této možnosti a chtěl bych se omluvit všem obyvatelům, kteří byli nějakým způsobem zasažení tou samotnou stavbou. Je to stavba náročná a my se samozřejmě snažíme neustále působit co nejméně invazivně," řekl Tomislav Procházka, projektový manažer.

Mimo opravení obchodního centra plánuje investor ve spolupráci s Praho 11 revitalizovat i okolí budovy.

"Domluvili jsme s investorem, že jako úlitbu těm okolním domům zrevitalizují 3 vnitrobloky, takže na jejich náklady tam vznikne nová zeleň v okolí. Zároveň v levé části toho objektu existuje něco, čemu se říká pochozí tobogán, není to klasické schodiště, jsou to šikmé plochy, které umožňují dostat se shora dolů. A ty plochy, které jsou pod tím, patří částečně MČ a částečně investorovi. A investor po dohodě s MČ bude řešit sanaci i všech těchto ploch, tedy i toto prostranství bude opravné," řekl Ondřej Prokop.

Obchodní centrum by se mělo otevřít v prosinci letošního roku. Součástí komplexu bude i podzemní parkoviště, které budou moci využívat nejen zákazníci obchodů, ale poslouží i dlouhodobému pronájmu parkovacích míst rezidentům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu