• Načítám...
>

Jedenáctka se možná rozroste o venkovní koupaliště

  • 24. července 2020,
  • 13:02,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Jihoměstský bazén Jedenáctka je plně připraven na běžný provoz. I přes opatření kvůli koronaviru funguje bazén bez větších omezení. Vše je pravidelně dezinfikováno, u recepce se drží předepsané rozestupy a podle provozovatelů není důvod se návštěvě bazénu vyhýbat. Na Jedenáctce funguje klasické plavání pro veřejnost, připraveno je i dětské koupání a nejrůznější atrakce. Chloubou Jedenáctky je pak dětský plavecký oddíl, se kterým trenéři dosáhli už řady úspěchů. Mluvit se už navíc pomalu začíná i o vybudování venkovního koupaliště, přímo vedle krytého bazénu.

Reklama

Kvůli koronavirové krizi se někteří lidé možná obávají navštěvovat kryté bazény a raději navštěvují venkovní koupaliště. Jihoměstský bazén Jedenáctka je ale plně připraven na běžný provoz a jakékoli obavy jsou prý zbytečné. 

„Stále dezinfikujeme pomůcky, které používají kurzy. Veřejnosti, které jsme doposud půjčovali pomůcky, tak už se nyní nepůjčují. V recepci u kas držíme rozestupy, je to označené i na zemi a nechybí ani dezinfekce,“ říká trenér plavání Michal Andres.

Pod vedením pana Andrese zároveň na Jedenáctce funguje dětský oddíl Sk ASC, jehož hlavním cílem je především přivést děti ke sportu a aby je plavání bavilo. A že je opravdu baví, o tom nakonec svědčí i celá řada úspěchů.

„Máme tady děti, které byly na Olympiádě dětí a mládeže, což je pro ně v tuhle chvíli nejvyšší soutěž v těch žákovských kategoriích. Máme tady třetí a druhá místa z mistrovství republiky a spoustu přeborníků Prahy,“ vyjmenovává sérií úspěchů trenér Michal Andres. 

Zatímco krytý bazén stojí na Jižním Městě už šest let, venkovní koupaliště zde zatím chybí. To by se ale mohlo během několika let změnit. Vyrůst by mělo na tomto pozemku.

„Praha 11 deklarovala v programovém prohlášení rady, že prověříme situaci ohledně toho, zda by mohlo na Jižním Městě vzniknout veřejné venkovní koupaliště. V loňském roce kvůli tomu vznikla pracovní skupina, a ta zhruba za těch deset měsíců odpracovala vhodnou lokalitu a nejlépe vyšla právě ta za mnou,“ říká o možné výstavbě venkovního veřejného koupaliště starosta MČ Praha 11 Jiří Dohnal.

Pozemek, který je ve vlastnictví Městské části Praha 11, má pro výstavbu venkovního koupaliště celou řadu výhod.

„Výhodou toho pozemku je primárně to, že je vedle bazénu Jedenáctka vodní svět, to znamená, že lidé jsou zvyklí sem jezdit, koupat se, zaplavat si. V tom letním období by v podstatě jeli do stejného místa, pouze by nešli do budovy, ale do veřejného koupaliště. 

Po získání územního rozhodnutí a stavebního povolení by se v ideálním případě mohlo začít stavět zhruba za pět let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu