• Načítám...
>

Praha 11 plánuje revitalizovat další vnitrobloky

  • 27. července 2020,
  • 14:43,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Praha 11 revitalizuje vnitrobloky, tak aby se z nich staly příjemnější místa k odpočinku a k trávení volného času. Plánované rekonstrukce bude vedení radnice městské části konzultuje s místními obyvateli. Nově mohou lidé využívat vnitřní prostranství v blízkosti ulice Sulanského.

Reklama

Na území Prahy 11 je hustá bytová zástavba zejména panelových domů. Většina vnitrobloků, kde by mohli místní obyvatelé trávit volný čas je v zanedbaném stavu nebo nabízí omezené vyžití. Praha 11 proto průběžně revitalizuje tyto prostory tak, aby byly příjemným místem pro k odpočinku jak pro děti tak i dospělé.

"Jsou malé vnitrobloky blízko domů, kde je opravdu potřeba co nejvíce dodržet, aby to místo bylo klidné. Pak jsou naopak větší vnitrobloky kamsi můžeme dovolit umístit i například některé sportovní aktivity zejména pro starší děti. Jižní město trpí jedním neduhem, a to, že tu máme sedmdesát dětských hřišť, ale primárně hřišť pro malé děti. Trpíme velkým nedostatkem míst kde mohou sportovat nebo se vyžít nějak jinak ve volném čase starší děti ve věku osmi, deseti, dvanácti let," uvedl místostarosta MČ Praha 11, Jakub Lepš.

Novou proměnu vnitrobloku zaznamenali například lidé žijící v blízkosti ulice Sulanského. V místě vznikly nové lavičky, petanquové hřiště či stůl na šachy. Navíc povrch je z propustného materiálu. Díky tomu dochází k zadržování vody a k ochlazování místního klimatu. 

"Místo obrovského kusu betonu tady máme propustné plochy s novými stromy. Když se podíváte na tento park tak tu není žádný asfalt, žádný beton. Všechno to jsou propustné povrchy čímž vycházíme vstříc oprávněným požadavkům dnešní doby kdy máme suchá léta, máme globální oteplování a bojujeme s tím takzvaným městským tepelným ostrovem ," uvedl místostarosta MČ Praha 11, Jakub Lepš.

 V letošním roce vyčlenila radnice na revitalizace vnitrobloků celkem 8,5 milionu. Na plánované proměny těchto veřejných prostor budou místní obyvatelé vždy předem informováni. 

"To místo se týká těch nejbližších obyvatel a ti mají největší právo se vyjadřovat k tomu co tam bude, protože to budou oni kdo budou tato místa využívat nebo kterým by potenciálně mohlo něco vadit nebo vyhovovat ," uvedl místostarosta MČ Praha 11, Jakub Lepš.

V současné době prochází proměnou například vnitrbblok v blízkosti ulice Konstantinova. Přibudou zde nové lavičky, betonové šachové stolky, cyklostojany a knihobudka. Zároveň dojde k opravě přístupových chodníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu