• Načítám...
>

Praha 11 bojuje proti odstaveným vozidlům

  • 22. prosince 2020,
  • 12:44,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Vrakům a dlouhodobě odstaveným vozidlům v Praze 11 odzvonilo. Jenom v roce 2020 jich nechala městská část spolu se Správou služeb hl. m. Prahy odtáhnou několik desítek. Jde o vozidla s více než půl roku propadlou technickou kontrolou nebo vozidla bez motoru či s poškozenou karoserií.

Reklama

Praha 11 vyrazila do boje s dlouhodobě odstavenými vozidly, tzn. těmi, které mají propadlou technickou kontrolu déle jak 6 měsíců. Těch je v ulicích a na parkovištích v městské části několik stovek. Vedení Prahy 11 eviduje aktuálně kolem 250 žádostí na odstranění těchto vozidel.

"Naše státní správa má pravomoci v odstraňování problematiky vraku, bohužel většina vozidel nenaplňuje podstatu vraku ze zákona a v tomto smyslu jsme se Správou služeb v úzkém kontaktu a naši úředníci mohou vstupovat do některých databází a předpřipravovat materiály pro Správu služeb," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11. 

Právě Správa služeb hl. m. Prahy následně provede kroky vedoucí k odtahu těchto vozidel. Na ta mohou upozorňovat sami obyvatelé Prahy 11 a to hned několika způsoby.

"Buď může občan přímo na webové stránce Správy služeb nahlásit podezření na vozidlo s propadlou technickou zkouškou, my jsme zřídili pro naše občany nejjednodušší formu - email, protože řada lidí staršího věku je ještě v této podobě elektronické komunikace. Email je vraky@praha11.cz. Stačí zaslat fotografie, popis ulice a naši úředníci už vozidlo ohledají. Nebo lze použít celopražský systém - aplikaci změňte.to," řekl Martin Duška. 

Díky tomu bylo z ulic městské části v roce 2020 odstraněno několik desítek nejen dlouhodobě odstavených vozidel, ale i vraků, tedy vozidel, která mají např. trvale poškozenou karoserii nebo jim chybí motor.

"Za rok 2020 bylo celkem odtaženo 72 vozidel, z toho 16 byly právě dle zákona vraky a přes 50 bylo vozidel s propadlou technickou zkouškou," řekl Martin Duška.

V jejich odstraňování bude městská část spolu se Správou služeb hl. m. Prahy nadále pokračovat. A to i přes zdlouhavý byrokratický proces, který u každého takového vozidla trvá přibližně půl roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu