• Načítám...
>

O Tóny Chodovské tvrze byl velký divácký zájem

  • 15. července 2021,
  • 23:48,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Hudební festival Tóny Chodovské tvrze zaznamenal velký divácký úspěch. Skoro všechny čtyři koncerty byly vyprodány. Jednou z hvězd festivalu byla i pěvkyně Dagmar Pecková. Ta provázela večerem, na kterém vystoupili mladí, talentovaní pěvci.

Reklama

Především vážná hudba, ale i další hudební žánry - to je festival Tóny Chodovské tvrze. Tento festival má už dlouholetou tradici a vznikl za podpory Prahy 11.

"Letošní ročník už je osmnáctý. Hlavním protagonistou, a vlastně tváří těchto Tónů Chodovské tvrze, je pan Jaroslav Svěcený. A právě letos jsme přišli s trošičku jinou dramaturgií. Oslovili jsme paní Dagmar Peckovou a její Pěvisimo. Zítra tady budeme mít Petra Maláska a Lenku Novou," popsala Iva Molenová - ředitelka společnosti Kulturní Jižní Město.

S naší kamerou jsme dorazili na koncertní večer jehož hlavní průvodkyní byla Dagmar Pecková. Pěvecké nadání, ale za ní předvedli jiní.

"Já jsem si sem dnes pozvala mladou, pěveckou generaci. Mladé, nadějné, talentované pěvce a pěvkyně do třiceti let. A to je vlastně v rámci mého nového programu, který jsem nazvala Pěvisimo, které vzniklo v rámci festivalu Zlatá Pecka v Chrudimi. Což je festival, který jsem založila před čtyřmi lety," uvedla Dagmar Pecková - operní pěvkyně.

Koncert by za normálních okolností probíhal venku na Chodovské tvrzi. Nepřízeň počasí ho ale přesunula pod střechu, do Kulturního centra Zahrada.

"Musím říci, že poté, co nám loni nepřál covid, tak letos nám nepřeje počasí, a to velmi. Takže ani zahajovací, včerejší koncert, ani ten dnešní, nemůžeme dělat na nádvoří naší starodávné Chodovské tvrzi," dodala Iva Molenová - ředitelka společnosti Kulturní Jižní Město. 

Celý festival se shledal s velkým zájmem a diváci takřka vyprodali všechny čtyři koncerty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu