• Načítám...
>

Dny Prahy 11 bavily obyvatele Jižního Města

  • 22. září 2021,
  • 15:44,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Bára Basiková, Vilém Čok, Kamil Střihavka nebo Dan Bárta. To je výčet zpěváků, kteří odehráli své koncerty v rámci Dnů Prahy 11. Jejich program sliboval třídenní zábavu pro celou rodinu.

Reklama

I v letošním roce připravila jedenáctá městská část tradiční Dny Prahy 11. Třídenní program, který odstartoval ve čtvrtek, přilákal do parku u Chodovské tvrze stovky lidí.

"Dny Prahy 11 jsou určeny pro všechny obyvatele Jižního Města, všechny věkové skupiny, ale primárně se zaměřujeme na rodiny s dětmi. Tady byla vodní skluzavka, krásné počasí, takže si to užily. Ale večerní program je samozřejmě už pro rodiče. My jsme samozřejmě hlavně rádi, že to proběhlo, protože ta doba, těmto akcím, úplně nepřeje. Věřím, že se vracíme do normálu. Přeci jenom očkování už napomohlo tomu, že lidé se nebojí. Je jich tady opravdu hodně. A my chceme především poděkovat za městskou část naší společnosti Kulturní Jižní Město, která to pro nás organizuje. A myslím, že je tady tolik lidí, že je opět úspěšný ročník," konstatoval Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

"Včera jsme zahajovali Dny Prahy 11 ukázkou integrovaného záchranného systému. Děti se tady mohly vyřádit s vojáky, s Armádou České republiky. Dobrovolní hasiči, profesionání hasiči tady byli. Ti, kdo se chtěli svlažit, tak měli k dispozici klouzačku od městské části. Byly tady lukostřelby, sportovní aktivity. Takže těch možností tady je spousta," konkretizovala Iva Molenová, ředitelka organizace Kulturní Jižní Město.

Čtvrteční program vygradoval koncerty Báry Basikové a Viléma Čoka. Také v páteční části programu čekalo na návštěvníky několik hudebních vystoupení.

"Dnes od osmnácti hodin jsme měli Dana Bártu. A teď nám přijel Kamil Střihavka, který bude od osmi hodin. Takže to je zhruba tak z těch hlavních koncertů. Máme tady řadu aktivit pro děti nejmenší, máme tady dětské koutky, jsou tady pohádky každý den pro děti. Zítřek je zaměřen také na dialog kultur, což je vlastně takové setkávání cizinců, co žijí nejen na území městské části Prahy 11, v rámci integrace a jejich začlenění, tady do naší společnosti," doplnila Iva Molenová, ředitelka organizace Kulturní Jižní Město,

Nechyběly ani stánky s občerstvením či partnery akce. Návštěvníci se tak například mohli nechat ostříhat zdarma nebo přispět na Fond ohrožených dětí - Klokánek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu