• Načítám...
>

Škola v Praze 11 pomáhá dětem z Ukrajiny

  • 29. března 2022,
  • 14:14,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

ZŠ Mikulova se stará o obědy pro děti ukrajinských uprchlíků. Díky sponzorům, kteří se škole přihlásili, se můžou stravovat desítky dětí z celé České republiky. Hlásit se mohou také další sponzoři i děti.

Reklama

S příchodem uprchlíků řeší mnoho škol v městských částech umístění dětí z Ukrajiny ve školách. K tomu se také váže jejich stravování ve školních jídelnách. Nejinak je tomu i v Praze 11, kde tamní základní škola pomáhá se zajištěním obědů pro děti prchající před válkou.

"Když jsme přemýšleli o tom, jak odobědvat děti uprchlíků, které k nám přišly do školy, tak nás napadlo, že administrativně nejjednodušší bude najít těm dětem sponzory. První děti jsme si rozebrali my jako vedení a učitelé a když z těchto řad došli sponzoři, tak jsme oslovili přes facebook i veřejnost," řekla Michaela Pacherová, ředitelka ZŠ Mikulova.

"Chtěl bych tímto poděkovat paní ředitelce Pacherové ze Základní školy Mikulova, která iniciovala rodiče a občany, aby se podíleli na platbě obědů ukrajinským dětem a pokračuje v této aktivitě i na dalších školách. Městská část je připravena pomoci a v případě, pokud bude potřeba, jsme s paní ředitelkou ve spojení. Děkuji všem, kteří se na tom podílejí," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

V současné době takto pomáhá více než čtyři sta sponzorů, díky kterým si mohou ukrajinské děti dopřát oběd a to nejen ve školách v Praze 11, ale po celé republice.

"Z těchto sponzorů se mi podařilo zastravovat už 68 dětí a moc bych uvítala, kdyby se mi hlásily školy a školky z celé Prahy nebo z celé republiky. Není problém, aby mi napsaly a já předám informace na tyto sponzory a ráda poskytnu jejich kontakty. Mám od nich souhlas, aby se mohly stravovat i další ukrajinské děti," řekla Michaela Pacherová, ředitelka ZŠ Mikulova.

Případní zájemci se mohou hlásit na emailové adrese, kterou vidíte na televizní obrazovce. Obratem jim budou poskytnuty bližší informace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu