• Načítám...
>

Praha 11 otevřela sklad s oblečením pro lidi z Ukrajiny

  • 29. března 2022,
  • 14:07,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Jedenáctá městská část otevřela sklad s oblečením určeným pro lidi z Ukrajiny. Ti si zde mohou vybrat oblečení jak pro dospělé, tak i pro děti. Praha 11 navíc připravila možnost webové inzerce s nabídkou pomoci pro lidi prchající před válkou.

Reklama

Již několik týdnů mohou obyvatelé Prahy 11 nosit na sběrné místo oblečení, které chtějí předat ukrajinským uprchlíkům. Pro ně městská část nově otevřela sklad, kde si mohou z těchto oděvů vybírat.

"Podařilo se v Základní škole K Milíčovu umístit sklad s oblečením, kde tedy lidé a občané nosí nepotřebné oblečení, naopak zase se ten sklad otvírá k dispozici ukrajinským občanům, tak aby v těch prvních dnech, kdy přijedou do České republiky, se mohli obléci a v těch prvních dnech, tedy když ještě bylo chladno, tak mohli mít možnost se zahřát a nechodit jen v těch věcech, které si přivezli," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Ve skladu je oblečení rozdělené do několika kategorií, aby vše bylo přehledné.

"Díky našim dobrovolníkům tady máme od dětského oblečení, po dámské a pánské. Snažili jsme se ho rozčlenit na to, co jsme dostali v rámci darů, aby ho potom ti příchozí měli k dispozici a mohli si vybírat. Máme tady dobrovolníky, kteří samozřejmě dohlížejí na ten provoz toho skladu, aby fungovalo vše, jak má a ta pomoc nebyla zneužívána," řekl Pavel Krčílek, vedoucí oddělení krizového řízení ÚMČ Praha 11.

Obyvatelé Prahy 11, kteří chtějí lidem z Ukrajiny nabídnout pomocnou ruku, mohou také využít možnosti inzerce a to jak přímo v prostorách skladu, tak i prostřednictvím webu.

"Máme tu možnost teď čerstvě nabídnout občanům umístit i inzeráty s nabídkou věcí, i s ubytováním, možností stravování nebo nějakých jiných volnočasových aktivit a tyto inzeráty je možné umístit a číst na webové stránce www.praha11.cz/inzerce," řekl Jiří Dohnal.

Na webových stránkách městské části najdou zájemci také informace o otevírací době skladu s oblečením či další potřebné informace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu