• Načítám...
>

V Praze 11 sportují senioři i handicapovaní občané

  • 2. června 2022,
  • 13:08,
  • PRAHA 11,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 11 se konaly Sportovní hry pro seniory a handicapované občany Jižního Města. Jednalo se už o 13. ročník. Akce se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti a nabízí opravdu jedinečné sportovní vyžití.

Reklama

Sportovat lze v každém věku! Motto, kterým se rozhodně řídí v Praze 11. Konal se tam totiž 13. ročník oblíbených Sportovních her. Ty jsou pořádány pro seniory a handicapované občany Jižního Města.

"Je to akce s dlouhou tradicí. První byly dokonce v minulém tisíciletí v roce 1999 a měl jsem tu čest, že jsem je zahajoval tenkrát také já. Jsem moc rád, že ta tradice vydržela, dokonce bych řekl, že každý rok je těch účastníků o něco více," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

"Mohou se utkat v mnoha disciplínách, jsou vyhlašováni vítězové, ale především jde o tu zábavu a aby si to užili v duchu fair play. Máme tady tradiční disciplíny, jako třeba hod na koš nebo střelba na branku, ale pak třeba i netradiční, což je velmi populární, loupání slupky z jablka," řekl Jan Schneider, ředitel Jihoměstské sociální a.s.

Akce se zúčastnil i Zdeněk Kříž, který si zatím nenechal ujít ani jeden ze 13 ročníků sportovních her. 

"Je to vždy perfektní shromáždění sportovců. Takových mladých, jako jsem já. Já jsem tady opravdu od začátku," řekl Zdeněk Kříž, senior.

Sportovní disciplíny si užívali i další návštěvníci, kterých na akci každoročně přibývá.

anketa

Připraven byl i doprovodný program a dobré občerstvení. Vítán byl každý, kdo přišel sportovat, fandit nebo se jen pobavit s přáteli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu