• Načítám...
>

Chodovská tvrz ožila vánoční atmosférou

  • 17. prosince 2023,
  • 18:20,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

Chodovskou tvrz v Praze 11 oživil v předvánočním čase živý betlém. Konala se tu totiž jako každý rok akce s příznačným názvem Vánoce na tvrzi. Živý betlém odvyprávěl příběh starý 2000 let o narození Ježíška poskládaný z lidových her vánočních a doplněný koledami. Součástí večera bylo i rozsvícení vánočního stromu, koncert ZUŠ Jižní Město a zvonohra před vchodem do tvrze.

Reklama

Duch Vánoc zavítal i do Prahy 11. Na nádvoří Chodovské tvrze se totiž jako již tradičně konaly Vánoce na tvrzi, kde si mohli návštěvníci kromě trdelníku a svařáku vychutnat i pohled na živý betlém.

"Já se přiznám, že mně se to líbí velmi, ten živý betlém je úžasný a je skvělé, že se tady sešlo spoustu dětí a viděly toto divadelní představení. Samozřejmě jako klasicky Kulturní Jižní Město má svůj vánoční program jak zde na Chodovské tvrzi, tak i v KC Zahrada," řekla Zuzana Böhmová (Piráti), místostarostka MČ Praha 1.

Součástí programu byla i zvonohra na kolečkách, kterou už poněkolikáté přizvala radnice Jedenáctky.

"Mám z toho úžasný pocit, krásné počasí, neprší, to je důležité, máme nádherně vyzdobené nádvoří, děti zpívají z místní Základní umělecké školy Jižní Město, byl tady živý betlém, který bude mít produkci ještě jednou, staročeský trdelník, prostě je to krása. jsme rádi, že se to zatím daří. Ještě není konec. Upřímně řečeno před těmi Vánoci jsem si říkala, že ti lidé budou mít svých starostí dost, letos je to v takovém komornějším složení, než bylo zvykem dřív, tak jsme nevěděli, jak na to zareagují lidé, ale jsou úžasní a myslím si, že i ta komornější atmosféra má své kouzlo a je to zase takové krásné usebrání se dovnitř a vnímání té vánoční nádhery zase úplně jinýma očima," řekla Anna Klamová Janotová, vedoucí Chodovské tvrze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu