• Načítám...
>

Na Dni Země se vzpomínalo na staré časy

  • 20. dubna 2018,
  • 19:41,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Mateřská školka v Dubnově ulici v Praze 11 slavila Den Země. Tato školka je oceněna mezinárodním titulem Ekoškolka. Letošní oslavy měly motto "Jako za starých časů".

Reklama

Oslavy Dne Země se na MČ Praha 11 konaly v MŠ Dubnova a v přilehlém hostivařském lesoparku.

"Věnovali jsme to tématu "Za starých časů". Takže se tu můžete setkat s pradlenou, s řemesly, můžete vidět staré předměty. Cíl je jednak sdílení našich úspěchů, seznámení s tím co vlastně celý rok s dětmi v té environmentální oblasti děláme a také to potkávání se. Určitě je málo času na to, aby se rodiny vzájemně setkaly, poznaly se," řekla Karla Benediktová, ředitelka MŠ Markušova. 

Tato MŠ je jednou z 26 pražských, která se ve větší míře věnuje životnímu prostředí. 

"To znamená, že i ve školní jídelně a v prostoru, v úklidu, se snažíme to dělat trochu ekologicky," řekla Karla Benediktová. 

Jednou z hlavních atrakcí byli netopýři.

"My jsme organizace pod Českým svazem ochránců přírody Nyctalus a ukazujeme hlavně dětem, ale i široké veřejnosti, netopýry jako úžasná zvířata, která si zaslouží ochranu. Tito netopýři, které tady s sebou mám, to jsou trvale handicapovaní netopýři, kteří byli zraněni a už se nemohou vrátit zpět do volné přírody. Nejčastěji měli polámaná křídla. My se jim snažíme zranění vyléčit, ale pokud to nejde, tak jsou z nich potom takoví mazlíci, kteří už jsou zvyklí na lidskou ruku a můžeme je ukazovat i lidem," řekla Anna Bláhová, ošetřovatelka záchranné stanice Nyctalus.

Děti i jejich rodiče si odpoledne užili plnými doušky a všichni se náramně bavili. Slunečné počasí tak do prostor školky přilákalo desítky i odrostlejších dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu